Kézműves tábor a kempingben

Kézműves tábor a kempingben

Ha augusztus eleje, akkor kezdődik a Krasznahorkaváraljai Kézműves Tábor! Az időpont és a helyszín már hagyományosnak mondható, hiszen idén a Csemadok Krasznahorkaváraljai Alapszervezete tizenegyedik alkalommal várta az alkotni, játszani vágyó gyerekeket a helyi kempingbe.

Az augusztus 6. és 10. között megrendezett kézműves táborban magyar, szlovák, olasz és német mondatok keveredtek, a falusi és a községben rendszeresen nyaraló más régióbeli vagy  külföldi gyerekek minden évben lelkesen várják a tábort, néhányan éppen erre az időpontra időzítve az itt tartózkodásukat. A tábor ebben az évben is sikeresnek bizonyult,  naponta 30-40 résztvevővel, a kísérő rendezvényekre pedig a felnőttek is ellátogattak.
Idén a megszokott kézműves foglalkozások mellett újakat is kínáltak a szervezők, így a táborozók többféle kreatív elfoglaltság közül választhattak: gyöngyözés, karkötő fonás, agyagozás, tűzzománc ékszerek készítése, kosárfonás, gipsztárgyak és lenyomatok készítése és festése, kő- és üvegfestés, íj- és nyílkészítés. Az előző évekhez hasonlóan a tábor társszervezője a Gömöri Ifjúsági Társaság (GIT) volt, a szervezet önkéntesei részt vettek a szervezésben, propagálásban, foglalkozások vezetésében, az események dokumentálásában. A Csemadoknak a krasznahorkaváraljai önkormányzat általi támogatásának és a GIT egy sikeres pályázatának köszönhetően idén többféle kísérő rendezvény is színesítette a tábor programját. A kézműves foglalkozások mellett volt íjászat, baranta, népi ügyességi játékok, az utolsó napon az elkészült alkotásokat bemutató kiállítás után az Ignium Hungarorum harcművészeti csoport bemutatót tartott. Ezután a  “Dorottya, vagyis a dámák diadalma a fársángon” című darabot láthatta a közönség a CSAVAR Színház előadásában. Csokonai Vitéz Mihály komikus eposzát Bodonyi András zenei kíséretével Gál Tamás adta elő, akinek az ötletes és látványos jelmezekkel körített, patinás humorral átszőtt, lendületes előadása magával ragadta a nézőket. Végül a szokatlan hidegre fordult estét az Ignium Hungarorum csoport tűzshow-ja zárta.

Dátum: 2012-08-24


Hagyj üzenetet