Gál Tamás és Lakatos Róbert verses-zenés műsora

Gál Tamás és Lakatos Róbert verses-zenés műsora

Októberben két Könyvkuckó rendezvény is zajlott Rozsnyón. Az első ezúttal nem könyvbemutató volt, mégis szervesen kapcsolódik az irodalomhoz.

A költészet talán még a prózánál is nehezebben jut el a mai olvasóhoz, tájainkon is ritka az ilyen jellegű előadás. A műsor azonban nem csak emiatt volt hiánypótló és nagy élmény, hanem azért is, mert két kiváló alkotó-előadó tolmácsolásában kóstolhattunk bele Tóth László, szlovákiai magyar költő műveibe. A "Jöttünk külhonból mind a ketten…"című összeállításban  Gál Tamás színművész – a Csavar Színház alapítója, művésze, a kassai Thália Színház rendezője – adta elő a verseket, melyekhez Lakatos Róbert, az ismert brácsaművész, a Thália Színház zenei vezetője komponált zenét. A magányos, kiégett, két haza közt botladozó, fáradt ember szenvedélyes, ironikus, nyers őszinteségű sorait hűen kísérték a mélyről fakadó, balzsamos dallamok.

Az irodalmi est anyaga CD-n is megvásárolható.
A rendezvény a Gömöri Ifjúsági Társaság és a Könyvkuckó estek házigazdája, Ambrus Ferenc közös szervezésében, a Szlovák Köztársaság Kormányhivatala támogatásával valósult meg.

pr-i, www.rozsnyovidek.sk
fotó: Prékop Ivett, Kmotrik Péter

Dátum: 2012-10-15


Hagyj üzenetet