Felhívás: Szlovákiai jelentkezőket is várnak a IV. Ongai Regionális Pálinkaversenyre

Felhívás: Szlovákiai jelentkezőket is várnak a IV. Ongai Regionális Pálinkaversenyre

Az Ongai Kulturális Egyesület 2013 januárjában rendezi meg a IV. Ongai Regionális Pálinkaversenyt, mely Magyarország egyik legszínvonalasabb regionális versenyévé nőtte ki magát.

A 2012-es verseny a nevezettek számát tekintve az ország második legnagyobb pálinkaversenye lett 346 nevezett pálinkájával. Szakmai berkekben is az egyik legjobb minősítést kapta a rendezvény. Lovassy György, a 2012-es verseny zsűri elnökének, a Destillata és más nemzetközi versenyek magyar zsűritagjának, az idei országos verseny versenyigazgatójának szavaival: „Az, hogy hosszabb távon az adott pálinkaversenyre mennyien jelentkeznek, attól függ, mekkora legitimitást tud az adott verseny magának kivívni. Mennyire korrekt és hiteles a bírálat, milyen színvonalú az eredményhirdetés, milyen a hírértéke. A regionális versenyek között a nevezők az ongai versenynek eddig igen nagy bizalmat szavaztak.”A 2013 januárjában megrendezésre kerülő versenyre – melynek fővédnöke Dr. Kemény Dénes, a magyar vízilabda válogatott volt szövetségi kapitánya – már az ország egész területéről, sőt a határon túlról is várják a nevezőket és résztvevőket.A verseny meghirdetésének köre: elsősorban Észak-Magyarország és Észak-Alföld régiója, de az ország bármely területéről, sőt a határon túlról is nevezhetnek a magánfőzők, bérfőzetők és a kereskedelmi bérfőzdék.

Nevezési határidő: 2013. január 8. 16.00 óra

Nevezési minta: fajtánként 0,5 liter.

Nevezési díj: párlatonként 1000 Ft.

Nevezési minták átvétele: Az ongai általános iskola média termében (3562 Onga, Görgey u. 2. új épületszárny) 2013. január 8-áig, hétköznapokon 8 órától 16.00 óráig, illetve eljuttatható postán az egyesület címére (Ongai Kulturális Egyesület 3562 Onga, Görgey u. 2/A.).

Nevezési feltételek: A versenyen a versenyszabályzat elfogadásával, a nevezési lap kitöltésével, a nevezési díj befizetésével vehetnek részt a magánfőzők, a bérfőzetők és a kereskedelmi pálinkafőzdék. A párlatok leadásával egy időben a nevezéshez csatolni kell a hivatalos bérfőzetési lap másolatát. (Lehetőség van két személy együttes nevezésére is, amennyiben a cefrézést együtt végezték. Itt is követelmény azonban az egyikük nevére kiállított hivatalos bérfőzési lap.)

Fővédnök: Dr. Kemény Dénes

Ünnepélyes eredményhirdetés időpontja és helye: 2013. január 19. 18.00 óra, Lillafüred – Palotaszálló, az Ongai Kulturális Egyesület által szervezett pálinkabálon.

Díjazás: oklevelek, érmek, ajándékcsomagok, szponzori felajánlások közel 1 millió Ft értékben.

Kedvezmények:
– Az a bérfőzető magánszemély, akinek pálinkája a IV. Ongai Regionális Pálinkaversenyen arany-, ezüst- vagy bronzérmet nyer, a Magyar Pálinka- Gyümölcs- és Borpárlat Világkupa (Gyula, Budapest) ugyanazon versenypálinka nevezési díjból 30%, 20%, ill. 10% kedvezményt kap az Ongai Kulturális Egyesület és a Lovász Rendezvényszervező Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. között létrejött szerződés értelmében.
– A versenyre nevezett személyek ingyenes belépőt kapnak az eredményhirdetésre és az ahhoz kapcsolódó pálinkabálra Lillafüreden, a Palotaszállóba.

További információk, részletes nevezési feltételek, verseny szabályzat, odaítélhető díjak, nyeremények, nevezési kategóriák, letölthető nevezési lap elérhető az egyesület honlapján: www.okeonga.hu ill. további felvilágosítás kérhető a +70/313-3216-os és a +70/313-1454-es telefonszámon vagy e-mailben az okeonga@upcmail.hu címen.

Várjuk nevezését! Szóljon ismerőseinek is!

Baráti üdvözlettel: Takács László
az Ongai Kulturális Egyesület elnöke
+46/464-260
+70-313-3216
okeonga@upcmail.hu
www.okeonga.huHagyj üzenetet