Rozsnyói Magazin: havas útviszonyok, az idei első önkormányzati ülés történései és körkép a sípályákról

Rozsnyói Magazin: havas útviszonyok, az idei első önkormányzati ülés történései és körkép a sípályákról

A Rozsnyói Városi Televízió 2013. január 16-i magyar adásának tartalmából:

– Hó, eső, járhatatlan utak – a városban közmunkások is dolgoznak a járdák tisztításán, a Közterület-fenntartó Vállalat végzi az utakon a hóeltakarítást, de a cég kapacitása kicsi, gépparkja meglehetősen elavult, a lakosok többsége elégedetlen az járdák és utak járhatatlansága miatt.
– Január 9-én zajlott az első rozsnyói önkormányzati ülés: Szentpétery Gabriella személyében új igazgatónőt választottak a város egyetlen magyar óvodájának élére, letette képviselői esküjét Borzy Gábor, valamint döntöttek a Turisztikai Információs Központ felügyelő bizottságának összetételéről.
– A januári Könyvkuckóban Ambrus Ferenc, az est házigazdája Máté Lászlóval beszélgetett és bemutatta a vendég Sziliceföld, Sziliceföld és A kassai Batsányi Kör című könyveit.
– Körkép a környékbeli téli sportlehetőségekről és a Szlovák Paradicsom síközpontjairól – Felső-Sajó, Rejdová, Dedinky, Mlynky: a kiváló hóviszonyoknak köszönhetően megnőtt a látogatók száma, a téli sportok kedvelőit számtalan szálláslehetőség várja a sípályák közelében, az üzemeltetők programokkal és szolgáltatásokkal is készültek, mint pl. síoktatás, sírobogó kölcsönzés, esti sízés stb.

 

forrás: RVTV
feldolgozás: pr-i, www.rozsnyovidek.sk



Hagyj üzenetet