Kezdetét vette a Gombaszögi Nyári Tábor

 Megérkeztek az első táborozók a Gombaszögi Nyári Táborba, amely négy napon keresztül várja majd a szórakozás és a komolyabb témák iránt érdeklődőket Krasznahorkaváraljára.

 A bemelegítő nulladik napon, a délutáni órákban már a partybusszal útnak induló fesztiválozók is megérkeznek a táborba. Szerencsáre az időjárás nagyon kedvező. A verőfényes napsütésben elsőként a kézműves foglalkozások startoltak el, de már az előadói sátrak is készen várják a közönséget. A tábor bejáratánál található nagysátorban a következő napokban a közélet jeles személyiségei adják majd át egymásnak a pódiumot. A várrom alól, külön sátorból jelentkeznek majd a hazai legnagyobb blogportálok képviselői is.

 A holnapi nap különösen izgalmas lesz: a www.gombaszog.sk oldalon a tábor stábja természetesen élőben közvetíti majd a legfontosabb történéseket.

 A Közbeszéd blogportál Ifjúsági kerekasztal beszélgetésre invitálja a fesztiválozókat, ahol a legnagyobb felvidéki ifjúsági szervezetek vezetőitől tudhatjuk meg, valóban egységben van–e az erő? A Körkép sátorban Nógrádi György is mesél majd a biztonságpolitika útvesztőiről.

 Idén negyedik alkalommal újra lesz MKP- Híd kerekasztal, melyen Bugár Béla és Berényi József fejti ki a véleményét „Megy (–e) a magyar szavazni?” témában.

 A színház- és drámarajongóknak a hangszigetelt Színházi Sátor előadásai kedveznek, ahol elsőként Benkő Géza mutatkozik majd be. Az Irodalmi Szemle sátrában pedig Város és emlékezet címmel a városi építészetről beszélget majd Száz Pál Václav Kingával és Gyenes Gáborral.

Nem csak szóval él az ember: a finom falatokról és frissítőkről is gondoskodtak a szervezők, hiszen külön büfé sátorral és egy kávéházzal is kedveskednek a táborozóknak. Az este természetesen a zenéé és a szórakozásé: Bott Frigyes borászati előadása után a somorjai The Butchers, a budapesti Quimby és a besztercebányai Unisex játszik.

 Az előző táborok hangulatát az alábbi rövid videók is tanúsítják:

 http://www.youtube.com/watch?v=I2HbMRjzxPc

 http://www.youtube.com/watch?v=9CM_G7AYq4A

További információkért kövesd a Gombaszögi Nyári Tábor facebook vagy twitter oldalát!

forrás: GNYT