Programok az Európai Nemzeti Parkok Napja alkalmából

Az Európai Nemzeti Parkok Napja alkalmából a magyarországi Aggteleki Nemzeti Park különféle programokat szervez, melyek segítségével bemutatja tevékenységét és védett értékeit. 2014. május 20. és 23. között naponta 9.00 órától a jósvafői Kúria Oktatóközpontban túrákat, vizsgálódásokat, természetismereti foglalkozásokat tartanak a gyermekek és ifjúság részére. Az óvodások számára május 20-án szerveznek nyílt napot, 21-én az általános iskola alsó tagozatosait, 22-én a felső tagozatosokat, végül május 23-án a középiskolás diákokat várják. A nyílt napokon való részvétel ingyenes, előzetes jelentkezés szükséges, melynek határideje május 12. További információkkal a Kúria Oktatóközpontban szolgálnak, tel. +48/350-056, e-mail: anp.oktatas@index.hu.

A nemzeti parkok emléknapja alkalmából a kerékpározás szerelmeseiről sem feledkeznek meg, 2014. május 24-én, szombaton szervezik meg XVI. Bükk-Aggtelek Kerékpártúrát. A Szilvásvárad-Aggtelek közötti útvonal változatos tájakon vezet és a helyi értékek megismerését kínáló pihenőkkel, a kikapcsolódás élményével ajándékozza meg a résztvevőket. A bicajos túra 10.00 órakor indul Szilvásváradról, a programmal kapcsolatos egyéb információt az aggteleki Tourinform nyújt, telefon: +48/503-000, e-mail: aggtelek@tourinform.hu.

EurNPNap_logo

[box] Az 1973-ban alakult Europarc Szövetség (korábbi nevén Európai Nemzeti Parkok és Natúrparkok Szövetsége) 34 ország több mint 400 védett területéért felelős. A szövetség kezdeményezésére 1999-től kezdve minden év május 24-én tartják az Európai Nemzeti Parkok Napját annak emlékére, hogy 1909-ben Svédországban, Európában elsőként ezen a napon alakultak meg a nemzeti parkok. [/box]

 -pr-i, rozsnyovidek.sk

forrás, fotó: ANP

A www.rozsnyovidek.sk oldalon megjelent bármilyen tartalom (írás, kép, hang, videó stb.) utánközlése csak és kizárólag a szerkesztőség engedélyével, változtatás nélkül, a portálra, mint forrásra utaló egyértelmű hivatkozás és az oldalra mutató link feltüntetésével lehetséges!