Élőlánc Krasznahorka vára körül

A Gombaszögi Nyári Tábor zárónapján, július 20-án déli tizenkét órakor kezdődik Krasznahorka várának körbeölelése, amelyre mindenkit várnak a széles környékről.

Az élőlánccal, amely egyben Guiness rekord-kísérlet is, a felvidéki magyarság összefogásának igényére és a vár áldatlan állapotára kívánják felhívni a figyelmet. Mivel olyan ügyekről van szó, amelyek nem csak a krasznahorkaiakat és a táborozókat, de az egész Felvidéket és a magyarságot is érintik, a Gombaszögi Nyári Tábor szervezői mindenkit várnak, életkortól, pártállástól és lakhelytől függetlenül, a faluból, egész Szlovákiából és a Kárpát-medencéből. Már több környékbeli szervezet is jelezte, hogy csatlakoznak az élőlánchoz, emelve annak fényét és jelentőségét.

Az élőlánc július 20-án, vasárnap délben indul a krasznahorkai vár bejáratától. Az autóval érkezők a várdomb tetején elhelyezkedő parkolóig tudnak felhajtani, ahonnan egyperces sétával fel lehet jutni a vár bejáratáig. Mivel többen is jelezték, hogy autóval érkeznének, érdemes a Gombaszögi Nyári Tábor facebook-eseményét böngészni, ha pedig valaki üres autóval indulna, és még akad hely, szintén ott kereshet útitársat.

A Gombaszögi Nyári Tábor kedden délután kezdődik és vasárnap éjszakáig tart. Napközben közéleti, kulturális előadások, esténként pedig koncertek közül választhatnak a látogatók. Az idei koncertprogram gerincét a Tankcsapda, a Punnany Massif, az Intim Torna Illegál, az Anna and the Barbies és a Jóvilágvan alkotja, a tábor zárónapján, a Szlovákiai Magyar Dal Napján pedig felvidéki együttesek lépnek színpadra. A rendezvény honlapján megtalálható a tábor részletes programja, további információ Gombaszög facebook-oldalán található.

forrás: GNYT

oleles