Olaszországi kirándulás a Rovással

Olaszországi kirándulás a Rovással

A Rovás polgári társulás itáliai kirándulást szervez, melynek programja a következő:

Szeptember 14-én indulunk Kassáról, a Rovás Akadémia elől, Fiumébe. Aznap itt alszunk, és várost nézünk, meg fürdünk, meg szórakozunk.
Szeptember 15-én Milánóba megyünk, hogy megcsodálhassuk a dómot, a San Marco templomot, a Santa Maria delle Grazie templomban Leonardo “Utolsó vacsora” c. festményét és a Bramante által tervezett kupoláját, a San Bernardino alle Ossa templom emberi csontokból összerakott kápolnáját, a Sforzák által alapított Ospedale Maggior-t, a Bramante által átépített Santa Maria presso San Satiro bazilikát és annak román kori kápolnáját… És amit még lehet.
Szeptember 16-án indulunk Genovába, Liguria fővárosába, ahol szintén rengeteg a látnivaló: a régi kikötő (a Porto Vecchio, a világ legrégibb, működő világítótornyával), a Piazza de Ferrari (a Dózse-palotával és Kolumbusz szülőházával), a San Lorenzo katedrális. Innen még aznap tovább utazunk Pisa-ba és itt alszunk. Itt elsődleges célunk a Santa Maria Assunta dóm a híres ferde toronnyal és a keresztelőkápolnával, valamint a Cavalieri-tér.
Szeptember 17-én tovább utazunk Rómába, ahol három egész napot töltünk.
Felsorolni is nehéz, hogy mi mindent szeretnénk látni… Természetesen a Forum Romanumot, a Colosseumot, a Capitoleumot, az Angyalvárat (Castel Sant’ Angelo), amely egykor Hadrianus császár mauzóleuma volt, a Piazza della Rotonda téren álló Pantheont, a Vittoriano emlékmű lábánál elterülő Piazza Venezia teret, amely a mai Róma központja, a Via delle Muratte-n álló Trevi-kutat, a Vatikánt a Szent Péter bazilikával és mindent, mindent, amit csak lehet.
Szeptember 21-én indulunk vissza és aznap este Bolognában alszunk. Megtekintjük a Piazza Vittorio Emmanuele-t, a Piazza Maggiore-t és a Piazza del Nettuno-t, a máig befejezetlen San Petronio bazilikát, a Santo Stafano-t és a Santa Maria dei Servi-t, valamint a két híres ferde tornyot, Bologna jellegzetességét.
22-én éjjel érkezünk haza.
Jelentkezni és bővebb információért érdeklődni telefonon: 0917 366 221, e-mailen: rovas.voyage@gmail.com lehet.
-rozsnyovidek.sk, forrás:, fotó Rovás


Hagyj üzenetet