Tér-idő-közösség – felhívás fiatal kutatók számára

Tér-idő-közösség – felhívás fiatal kutatók számára

Felhívás a „Tér-idő-közösség: a felföldi és kárpátaljai magyarság a társadalomtudományok tükrében” című konferencián való részvételre

A tornaljai Kulturális Antropológiai Műhely tudományos konferenciát szervez (a Tornaljai Városi Művelődési Központtal karöltve) négy tudományterület – történelem, néprajz és kulturális antropológia, nyelvészet – fiatal szlovákiai és ukrajnai magyar képviselői számára. A kétnapos konferenciára egyetemisták, doktoranduszok, közelmúltban diplomázottak jelentkezhetnek.
A rendezvény fő célja, hogy a leendő kutatók, szakemberek számára megkönnyítsük a betagolódást a tudományos közegbe és elősegítsük szakmai fejlődésüket.
A jelentkezés módja: a legfeljebb 10 oldalas (eddig még publikálásra nem került) felvidéki és kárpátaljai témájú előadás szinopszisát (max. 1 oldal) október 15-ig küldjék el az érdeklődők a kamtornalja@gmail.com e-mail címre. Az előadásokat a szervezők egy tanulmánykötetben kívánják megjelentetni.
A rendezvény tervezett időpontja: 2014. november második fele (a résztvevőket a pontos időpontról írásbeli értesítést kapnak).
Helyszín: Tornaljai Művelődési Központ.
A konferencia időtartama alatt az előadók számára a teljes ellátás biztosított.
Bővebb információ: Pusko Gábor, Simon Krisztián (kamtornalja@gmail.com)
A konferencia lebonyolítása a Magyar Tudományos Akadémia anyagi támogatásával valósul meg.

Kulturális Antropológiai Műhely

illusztr. kép: pixabay.com



Hagyj üzenetet