Videópályázat: (V)loggolj be!

A Mathias Corvinus Collegium (MCC) Középiskolás Programja videópályázatot hirdet „(V)loggolj be! Respect challenge” címmel középiskolások számára.

Neked van példaképed? És miért éppen ő? Mit tartasz benne jónak, követendőnek, humorosnak? Miért kedveled őt? (V)loggolj be, mondd el a véleményed, pályázz és nyerj! Egy maximum 2 perces videóban mutasd be egy vagy több példaképedet és hívd ki legfeljebb 3 ismerősödet. „Jöjj, ha jó vagy és még jobbként távozz!” Magyarország vezető elitképző intézményének Középiskolás Programja várja a pályázatodat!

A pályázat részleteit itt találod: http://mcc.hu/vloggolj_be_felhivas

A pályázat célja:
Az MCC pályázatának célja, hogy jobban megismerjük, milyen példaképeket, milyen indíttatásból és tulajdonságok mentén választ a középiskolás korosztály. Ennek keretében olyan kreatív videókat (videóblogokat) várunk középiskolás diákoktól, amelyekben bemutatnak egy vagy több, általuk nagyra tartott személyt, példaképet. A pályázat során választható kortárs és nem kortárs, hazai és külföldi, létező és nemlétező személy, híres ember, sportoló, énekes, művész, rajzfilm szereplő, bárki és bármi, ami a pályázó számára jelentőséggel bír az életében.

A pályázat feltételei:
A pályázatra való nevezés ingyenes. A pályázatra 14-19 éves kor közötti középiskolai tanulók jelentkezhetnek egy vagy több példaképükről szóló videóval. A pályázatra egyénileg lehet nevezni. A videó műfaja vlog (videóblog), amelynek tartalmaznia kell egy maximum 30 másodperces bemutatkozást és kihívást (respect challenge). Egy pályázó legfeljebb 3 ismerősét hívhatja ki, akik ha vállalják a kihívást, szintén el kell készíteniük egy-egy videóblogot a pályázatra. Minél többen vállalják a kihívásod, az annál több plusz pontot jelent a saját pályázatod számára. A videódban felhasználhatsz nem vlog műfajú felvételeket, fotókat is, de összességében videóblogot kell készítened. A pályázatod lejátszási ideje a bemutatkozással és kihívással együtt nem lehet több 2 percnél (de kevesebb lehet!). A videódban látszódnia kell a készítőnek, illetve tartalmaznia kell a készítő nevét és a videó címét. Egy pályázó egy videóval nevezhet.

A pályázat lépései
1. Olvasd el a pályázat részletes leírását és feltételeit a honlapunkon!
2. Készítsd el vlog műfajú videódat egy vagy több példaképedről!
3. Töltsd fel videódat a YouTube.com oldalra!
4. Küldd el a kitöltött és aláírt jelentkezési lapod a vloggoljbe@mcc.hu címre!
5. Hívd ki barátaidat a Facebookon, hogy plusz pontokat szerezz a pályázatodra!
6. Gyűjts be minél több like-ot barátaidtól, ismerőseidtől a pályázat hivatalos Facebook oldalán az értékes közönségdíjért!

 

Vloggolj be - plakát

A pályázat értékelésének általános szempontjai:

A beérkező pályázatokat háromtagú zsűri bírálja el az alábbi értékelési szempontsor mentén:
– Eredetiség, humor
– Logikusság, közérthetőség
– Illeszkedés a témához, műfajhoz
– Videó minősége, szerkezete (látható, hallható, vágások)
– Kihívások, a kihívást teljesítők száma

Zsűritagok:
Dezső András (újságíró, index.hu)
Fülöp Ádám (MCC, Média szakirány)
Szirmai Gergely (videóblogger, Hollywood Hírügynökség)

Nyeremények:
A győztes pályázatok készítői jelentkezés esetén automatikusan felvételt nyernek a Mathias Corvinus Collegium (MCC) Középiskolás Programjába. Ezen kívül ingyenesen részt vehetnek a 2015-ös KP nyári táborban.
Fődíj: 1 db iPad mini a Mito + a haverok reklámügynökség jóvoltából
2. hely: 7 napos bérlet a 2015-ös Sziget Fesztiválra
3. hely: 1 db 5 személyre szóló belépő a Pániq-szoba szabadulós játékra, valamint HVG-s ajándékcsomag
Közönségdíj: 1 db Amazon Kindle 5 e-book olvasó

Figyelem! A Közönségdíj esetén csak a pályázat hivatalos Facebook oldalán, a pályázat szervezői által megosztott videódra érkező like-ok számítanak! A Közönségdíj nyertese a 2015. február 15-i határidőig legtöbb like-ot gyűjtő videó készítője. (A like-vásárlás a pályázatból való kizárást vonja maga után – ld: pályázat általános feltételei)

A pályázat fontos dátumai:
Pályázat kiírásának időpontja: 2014. december 1.
Pályázat leadásának határideje: 2015. január 31.
A „like-gyűjtés” határideje: 2015. február 15.
Eredményhirdetés időpontja: 2015. február 21.

A pályázat nyerteseit a nyereményeik átvételéről e-mailben vagy telefonon értesítjük.

 

-rozsnyovidek.sk, forrás: mcc.hu, kép: pixabay.com