Felhívás: QUINTESSENCE – VI. Ongai Pálinkaverseny 2015

Felhívás: QUINTESSENCE – VI. Ongai Pálinkaverseny 2015

Idén hatodszor rendezik meg az Ongai Pálinkaversenyt, mely új, QUINTESSENCE competition néven szólítja meg a magyarországi és a szomszédos országok pálinkához kötődő sokszínű társadalmát.

QUINTESSENCE – VI. Ongai Pálinkaverseny 2015

A verseny kiírója: Ongai Kulturális Egyesület, Magyarország

A verseny meghirdetésének köre: az ország bármely területéről, sőt a határon túlról is nevezhetnek magánfőzők, bérfőzetők és kereskedelmi főzdék

Nevezési minta: fajtánként minimum 2-szer 0,33 liter

Nevezési díj: párlatonként 3000 Ft

Nevezési határidő és a minták átvétele: 2015. január 9. 16.00 óra, személyesen az ongai általános iskola média termében (3562 Onga, Görgey u. 2.), illetve eljuttatható postán az egyesület címére (Ongai Kulturális Egyesület 3562 Onga, Görgey u. 2/A.).

Nevezési feltételek: A versenyen a versenyszabályzat elfogadásával, a nevezési lap kitöltésével, a nevezési díj befizetésével vehetnek részt a magánfőzők, a bérfőzetők és a kereskedelmi pálinkafőzdék. A párlatok leadásával egy időben a nevezéshez csatolni kell a a nevezett pálinka származási igazolását.

Ünnepélyes eredményhirdetés időpontja és helye: 2015. január 24. 18.00 óra, Lillafüred – Palotaszálló, az Ongai Kulturális Egyesület által szervezett pálinkagálán és bálon

Díjazás: oklevelek, érmek, kupák, ajándékcsomagok, szponzori felajánlások

Főbb kedvezmények:

– Ha valaki a VI. Ongai Pálinkaversenyen 16 vagy több pontot ér el, akkor kedvezményt kap a világon legrangosabbnak tartott gyümölcspárlat verseny, a Destillata nevezési díjából.

– Az a bérfőzető magánszemély, akinek pálinkája a VI. Ongai Pálinkaversenyen érmet nyer, ugyanazon versenypálinka nevezési díjából a gyulai Pálinka Világkupán 10−30% kedvezményt kap.

– A versenyre nevezett személyek közül (maximum 200 fő) ingyenes belépőt kap az eredményhirdetésre és az ahhoz kapcsolódó pálinkabálra Lillafüreden, a Palotaszállóba. (A rangsort az elért érmek és a nevezett pálinkák száma határozza meg.)

Az V. Ongai Pálinkaversenyre 332 nevezőtől összesen 1030 nevezett pálinka és párlat érkezett Magyarország egész területéről, illetve a környező országokból. A nevezések száma nem csak 2014-ben, hanem már 2013-ban is messze meghaladta valamennyi magyarországi pálinkaverseny nevezési számát. A verseny és a hozzá kapcsolódó ünnepi gála szakmai visszhangja évek óta az egyik legjobb az országban. A nevezett minták folyamatosan emelkedő száma mára megkerülhetetlenül hazánk egyik legmeghatározóbb pálinkaversenyévé tette az ongait, mely Magyarországon egyedüliként a Destillata „előszobájává” vált.

A megmérettetéssel kapcsolatos bővebb információk (versenyszabályzat, nevezési lap, elektronikus nevezési felület stb.) elérhetők a www.okeonga.hu weboldalon, ahol megtekinthető az idei versenyről készített mintegy 2 órás videofilm is.

-rozsnyovidek.sk, forrás: OKE



Hagyj üzenetet