Felhívás: Szlovákiai Magyar Amatőr Zenekarok 2. Szemléje

Felhívás: Szlovákiai Magyar Amatőr Zenekarok 2. Szemléje

A Szlovákiai Magyar Zenészek Egyesülete (SZMAZE) és a TUMULTUS Polgári Társulás másodízben rendezi meg a Szlovákiai Magyar Amatőr Zenekarok Szemléjét. A szemle egyrészt bemutatkozási lehetőség a feltörekvő felvidéki zenekaroknak, másodsorban szakmai megmérettetés, továbbá kiváló alkalom kapcsolatok kialakítására, zenei előadásokon, workshopokon való részvételre. A szemlére bejutott együttesek értékes tárgyi ajándékokat nyerhetnek, a fellépő zenekarok az egész TUMULTUS Fesztiválra ingyenes meghívást kapnak, és nem utolsó sorban pedig egy hatalmas élménnyel lehetnek gazdagabbak. 

A szemle nem verseny, azonban együttműködik más tehetségkutatókkal. A szervezők célja, hogy minél több hazai magyar amatőr zenekarnak segíthessenek az érvényesülésben. A jelentkező zenekarok közül a rátermettségük alapján választják ki azokat, amelyek a szemlére meghívást kapnak. Azok a nevező szólisták és zenekarok, akik az előzsűrizés alapján nem jutnak színpadra, 50%-os kedvezménnyel válthatnak jegyet az idei Tumultus Fesztiválra.
A szemle egyben a Hangfoglaló Magyarország tehetséggondozó program felvidéki állomása, ahonnan az arra hivatott zenekar egy neves szakmai zsűri jóvoltából egyenesen bekerül a budapesti döntőbe, ami a Music Expo hangszer-, hang-, fény-, színpad- és stúdiótechnikai kiállítás egyik kiemelt rendezvényeként Budapesten kerül megrendezésre, és ahol nem mellesleg a fődíj 1.000.000 Ft! Tavaly a komáromi Kerecsennek adatott meg a döntőbe jutás lehetősége, akik a döntő egyik kiemeltjeként ott lehetnek az idei Sziget Fesztiválon!

A szemlére bejutó zenekarok/előadók további jutalmainak listája egyre bővül. Egy kis kedvcsináló:
* Automatikus részvételi lehetőség a tatabányai Peron Music Tehetségkutatón (tavaly az ímelyi Gilotin vehetett részt rajta)
* A szemle egyik zenekara/előadója felléphet a 6. Tumultus Fesztivál headliner bandájának előzenekaraként (tavaly a dunaszerdahelyi Rainy Mood élhetett ezzel a lehetőséggel az Ossian előtt)
* Teljes videoklip elkészítése (újdonság!)
* 1 zeneszám komplett elkészítése, a hangrögzítéstől a keverésen át a masterig (tavaly a köbölkúti endlessTrip jutott ehhez a lehetőséghez)
* Vásárlási utalványok 10 és 20 százalékos árengedménnyel a komáromi Relato hangszerbolt jóvoltából minden résztvevő számára
* A Tumultus polgári társulás a szemlén résztvevő zenekarokat a lehetőségeihez mérten fellépteti más rendezvényein is!

A szakmai elbírálás kritériumai szólisták és zenekarok esetében:
* A szerzemények kiforrottsága, hangszerelés, egyediség, a dalszöveg minősége, összhang a mondandó és a zene között, a produkció átélése (feeling), hangszeres tudás, színpadi megjelenés és koreográfia, összhatás.

tumultus

A Szlovákiai Magyar Amatőr Zenekarok 2. Szemléjére nevezhetnek:
* Szlovákiai lakhellyel rendelkező, magukat szlovákiai magyarnak valló személyek, illetve zömmel szlovákiai magyar tagokból álló, szlovákiai bázissal rendelkező csoportok, zenekarok, együttesek
* Műfaji megkötés nincs, a lényeg, hogy élő muzsikáról legyen szó
* Magyarországi jelentkező nem nevezhet

Jelentkezési feltételek:
• Legalább 2 értékelhető minőségű, saját szerzeményeket tartalmazó felvétel, amit a jelentkezők e-mailben (mp3 formátumban, vagy audió illetve videó link csatolásával) az info@zene.sk e-mail címre küldhetnek el.
• A döntőben előadott számoknak saját szerzeményeknek kell lenniük.
• Jelentkezési határidő: 2015. június 31.
• Szelektálás módja: előzsűrizés
• Nevezési díj: 25 euró, melyet csak az előzsűrizés által bejutott zenekaroknak kell átutalniuk július 20-ig a Tumultus polgári társulás hivatalos számlájára. Maga a jelentkezés ingyenes!

A Szlovákiai Magyar Amatőr Zenekarok 2. Szemléjének kiemelt támogatója a Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet.

-rozsnyovidek.sk, forrás: csemadok.skHagyj üzenetet