Üzleti terv verseny a Selyén

Üzleti terv verseny a Selyén

Március 10-én a Selye János Egyetemen immáron második alkalommal rendezzük meg az Üzleti terv versenyt. A vállalkozó szellemű középiskolások az írásbeli forduló után a SJE Konferencia-központjában is megmutathatják tehetségüket és kreativitásukat.

A benyújtott tervek előzsűrizése után a legjobb hat program került a keddi szóbeli döntőbe, ahol a versenyző kedvű résztvevőknek 15 percben kell majd prezentálniuk kidolgozott elképzelésüket. Minden érdeklődőt, aki kíváncsi a diákok előadásaira, szeretettel várunk kedden 9:30 és 13:30 óra között!

UT verseny 4

A Gazdaságtudományi Kar és a GTK Hallgatói Önkormányzata által közösen szervezett II. Üzleti terv verseny döntőjébe idén az alábbi csapatok jutottak be:

Better Life s.r.o
Book and Harmony
Egy új kezdet
Erica´s
Favágók
Moonlight

A kezdeményezés célja, hogy a diákokban már középiskolásként növeljük a vállalkozói kedvet, segítsük a stratégiai szemléletmód elsajátítását, gondolkodásra, kreativitásra, innovativitásra serkentsük, fejlesszük és tanítsuk a jövő nemzedékét, valamint szorosabb kapcsolatokat építsünk ki a középiskolákkal. A verseny fővédnöke a Gazdaságtudományi Kar dékánja, RNDr. Bukor József, PhD., továbbá a szervezésbe a kar hallgatói is aktívan bekapcsolódtak.

Tavaly három, idén pedig négy középiskolából érkeztek projektek, tehát egyre nagyobb népszerűségnek örvend a rendezvény. A küzdelem értékes díjakért és ajándékokért zajlik majd, melyeket a Selye János Egyetem, a SJE Karrier-tanácsadó Központja, a Magyar Vállalkozásfejlesztési Alapítvány, az Arriva Service s.r.o és a SJE GTK Hallgatói Önkormányzata ajánlotta fel. A díj egyelőre meglepetés, így izgalmasabb a győzelem.

UT verseny3
Hat fős zsűri bírálja el a tervezeteket: Varga Ferenc (DECART, s.r.o., ügyvezető), Horváth László (Magyar Vállalkozásfejlesztési Alapítvány, ügyvezető igazgató-helyettes), Hugyivár Imre (Arriva Service s.r.o., controlling osztályvezető), Rajkovics Péter (közgazdász, gazdasági újságíró), Szabó Dávid (SJE GTK, hallgató, vállalkozó), valamint Antalík Imre (SJE GTK, Közgazdaságtan tanszék, adjunktus).

A tavalyi nyertes tervek a Banana Girls, a Sze-Dik és a NEUMANN fantázianevű csapatokhoz tartozó tervek lettek. A győztes csoport tagjai az ARRIVA jóvoltából egy prágai kiránduláson vehettek részt, valamint a többiekhez hasonlóan egyéb ajándékokban is részesültek.

forrás, fotó: SJE KaTa



Hagyj üzenetet