Egyetemi lét Komáromban, tizenhét szemszögből

Tizenhét megszólaló tizenkét videóban mondja el, miért jó a Selye János Egyetemre járni. Egyperces videóink üzenetét küldjük minden érdeklődő számára.
Bugár Gergely, magyar szakos doktorandusz hallgató és Szuri András, óvóképzős hallgató a magyarság összefogását hangsúlyozza, hiszen ez a legfontosabb: egy összetartó magyar közösség! Alkalmazott informatikát, magyar ajkú körülmények között csak és kizárólag nálunk tanulhatnak a felvidéki egyetemisták. Árki Zsuzsanna tanszékvezető és Muraközy Péter hallgató is úgy gondolja, hogy a Selye Egyetem egy nagyon jó választás! Hallgatóbarát környezet és teljes körű magyar ügyintézés? Rigó Tímea, a tanulmányi osztály munkatársa a Gazdaságtudományi Karon várja a jelentkezőket. Bugyi Dóra a Velux-programmal Dániában töltött félévet, és tervezi, hogy meghosszabbítja a csereprogramot. Több diákunkat is hozzásegítettük már céljaik megvalósításához, legyen az belföld vagy külföld. Máté Orsolya a munka mellett végezhető előnyeit említi meg a levelező szaknak, Balázs Lilla már második szakát végzi. Fazekas László lányait is felénk kívánja majd terelni, Vörös Mária pedig 35 év után tért vissza az iskolapadba. Ők mind érdemesnek tartják a Selye János Egyetemet, hogy diplomájukat itt szerezzék meg.

Az egyetem nem csak tanulásból áll. Konkoly Attila, Hegyi Krisztina és Szabó Barnabás, a hallgatói önkormányzat tagjai mindannyian a tanulókért vannak, szórakozási és kulturális lehetőségeket biztosítanak. A sport fontosságáról Židek Péter és Rajcsányi Patrik beszélnek, és méltán emeli színvonalunkat, ha már az olimpiára készülő ökölvívó hallgatónk is kiemeli az itteni tanárok hozzáállását. Haris Szilárd mozgássérült helyzete ellenére végzi teológiai tanulmányait. Az épületeink akadálymentesítettek, speciális koordinátorok foglalkoznak a rászorulókkal, így hát együtt buzdítjuk a hallgatókat, hogy valósítsák meg céljaikat nálunk! Korcsmáros Enikő, a Gazdaságtudományi Kar oktatója felhívja a figyelmet, hogy a munkaerőpiacon való helytállásra is felkészítjük diákjainkat. Csiba Péter rektorhelyettes az intézmény hátteréről beszél, illetve ismerteti a későbbi terveket.

-rozsnyovidek.sk, forrás: Selye János Egyetem