szederFESZT – Csemer Boglárka Boggie először Szlovákiában

Az Eurovíziós Dalfesztivál döntőse, Csemer Boglárka Boggie június 28-án első alkalommal ad koncertet Szlovákiában, méghozzá a szederFESZT-en.

Boggie fiatal dalszerző, énekesnő. Sebestyén Áron zongoristával 2010 óta szerzik közösen a dalokat. 2012-ben a Magyar Jazzszövetség különdíjjal jutalmazta a Japánkert című dalukat, 2013 áprilisában pedig megjelent első, háromnyelvű albumuk, mely a 3. helyen indított az amerikai Billboard magazin jazz album listáján, illetve ugyanott 17. volt a világzenei albumok között, köszönhetően többek között az album első klipes dalának.

A Parfüm / Nouveau Parfum elsöprő nemzetközi sikert aratott, világszerte több mint 30 millió ember volt kíváncsi rá alig néhány hét leforgása alatt.

Külföldi meghívásoknak eleget téve koncerteztek már többek között Frankfurtban, Münchenben, Bécsben és Amsterdamban. Több koncertet adtak már Párizsban is, 2013-ban a JAZZ SUR SEINE fesztivál nyitónapjának egyik produkciója Boggie volt. A New York-i közönség 2014-ben találkozhatott velük először.

A kétnapos zenei-kulturális fesztivál, a szederFESZT június utolsó hétvégéjén, 27-én és 28-án debütál Csábon, Közép-Szlovákiában. A szervezők célja elhozni régiójukba is a zenei élet legkülönbözőbb szereplőit és tartalmas szórakozást biztosítani a látogatóknak a legkisebbektől a legidősebbekig.

Hamarosan további információkat is nyilvánosságra hoznak a fesztivál hivatalos honlapján, valamint Facebook oldalán és eseményénél.

-szederFESZT sajtóközlemény