A III. Martosi Szabadegyetem programjából

A III. Martosi Szabadegyetem programjából

A III. Martosi Szabadegyetem (MartFeszt) idén július 8-12. között kerül megrendezésre a martosi Feszty-parkban.  A rendezvényt egy közösség, a felvidéki magyarság számára álmodták meg a fiatalok. Idei fő témája az önkormányzatiság. A rendezvény fővédnöke Kövér László, a magyar Országgyűlés elnöke.

A MartFeszt programjai három pilléren nyugszanak, mégpedig a jótékonykodáson, a közéletiségen és a szórakoztatáson. Az előadók közt a hazai és az összmagyar élet olyan kiemelt személyiségei szerepelnek, mint a Szabadság-díjas Böjte Csaba, a Nemzet Művésze címmel kitüntetett Jankovics Marcell vagy épp a friss Kossuth-díjas Boráros Imre.

A szervezők megszólítottak továbbá olimpiai bajnokokat, világbajnok sportolókat, hazai labdarúgókat és szépségkirálynőket, mozicsillagokat és világutazókat is, így igazán gazdag program várja a látogatókat, melyben szokás szerint terítékre kerülnek szülőföldünk legforróbb témái is, hiszen várható egy A. Szabó László által moderált oktatási fórum, egy gazdasági fórum Farkas Iván vezetésével, egy önigazgatási és önkormányzatisági fórum Őry Péterrel, egy külpolitikai fórum, melynek házigazdája Csáky Pál, és két nemzetpolitikai fórum, melyen Berényi József képviseli a felvidéki magyarságot és az MKP-t a házelnök, illetve a Kárpát-medencei magyar pártelnökök társaságában.

Szombaton a MartFeszt Angyalai címmel a Kantha Dóra Alapítvány által szervezett jótékonysági délután valósul meg. Ennek védnöke Iveta Radičová volt miniszterelnök asszony. További részletek a http://martfeszt.sk/ oldalon olvashatók.

– forrás: martfeszt



Hagyj üzenetet