Inspiráló víz – meseíró és rajzpályázat

Inspiráló víz – meseíró és rajzpályázat

A víz a természet számára, így az emberi szervezet számára is az éltető erő. Bár számunkra bármikor elérhető, ez nem mindenhol van így a világon, éppen ezért kötelességünk megőrizni tisztaságát, óvni, védeni ezt a kincsünket.  Nem is gondolunk arra, hogy milyen szerencsések vagyunk, hogy még mindig rendelkezésre áll a földön létezésünk alapja, a víz. Bolygónk kétharmadát borítja víz, de ez egy megtévesztő adat, hiszen a Föld vízkészletének majdnem 98 százaléka sós tengervíz, közel 1 százalék felszín alatti víz, 0,1 százaléka felszíni édesvíz, és mindössze 0,64 százalék alkalmas emberi fogyasztásra. Azonban az ipari és mezőgazdasági szennyezés egyaránt rombolja a vízminőséget, de ne feledkezzünk meg a háztartásokban használt vegyszerekről sem, ezek is súlyos károkat okoznak a felhasználható vizeinkben.

Tehát ahhoz, hogy vízkészleteink minőségét megőrizzük, meg kell óvnunk őket, gondoskodnunk kell tisztántartásukról.

inspiraloviz1

Éppen ezért tartjuk fontosnak, hogy már az egészen aprók is tudatában legyenek annak, hogy ezt a természeti kincset gondosan óvnunk kell. Rajzpályázatunkra olyan alkotásokat várunk a 4 – 14 év közötti gyerekektől, ahol megmutatják nekünk, mit jelent számukra a víz. Egy jó kis lubickolást a nyári forróságban? A nyarat jelenti, vagy a játékot? Hogyan vigyázzunk a tisztaságára?

A meseíró pályázat témája is az inspiráló víz, olyan történeteket várunk, amelyekben ez a természeti kincs valamilyen módon főszerepet kap. A pályázatokat a BWT vízszűrő kancsókat forgalmazó cég munkatársaival együtt közösen fogjuk értékelni.

A díjak:

  • 3 db BWT magnéziumos vízszűrő kancsó + egy évre elegendő víztisztító patron
  • 2-2 db vizes témájú mesekönyv a Tessloff Babilon Kiadó kínálatából
  • 3 db kiskuktáknak álló ajándékcsomag a Konyhaplaza.hu jóvoltából

A pályázat beküldési határideje: 2015. július 15.

A pályázatokat ide várjuk: info@anyakanyar.hu

További információk: https://www.facebook.com/inspiraloviz

– forrás: anyakanyar.hu



Hagyj üzenetet