SZLEMbertelen jó mulatság a Gombaszögi Nyári Táborban

Július 14-én megnyitja kapuit a Gombaszögi Nyári Tábor, Felvidék legnagyobb szabadegyeteme. Az egyhetes rendezvényen 250 program várja az érdeklődőket. Napközben sok más egyéb mellett közéleti előadások és viták várják a táborozókat a Közbeszéd nagysátorban, az esti szórakozást koncertek teszik teljessé, a Gurigongo Symposium pedig a színházi előadások és akusztikus koncertek mellett sokak kedvencét, a slam poetryt is elhozza az érdeklődőknek.

A slam poetry műfaj rajongói is elégedettek lehetnek, amennyiben ellátogatnak Gombaszögre. A vasárnap lesz a slam napja: a nagy Szlem só mellett Rapslamjammal és Szlemkalappal is készülnek a fellépők, ezen felül Laboda Robi és Kemény Zsófi könyvbemutatójára is beülhetnek a fesztiválozók. Akik pedig nem csak hallgatni szeretnék a szövegeket, hanem ki is próbálnák magukat, azokat az irányított workshop várja, és az open mic, ahol a műhelymunkán készült szövegek mellett saját slamjüket is előadhatják.

A Gurigongo Symposium idén harmadszor társszervezője a Gombaszögi Nyári Tábornak. A kortárs előadói kultúra remekei a direkt erre a célra tervezett építményben, a SzalmaSzínházban tekinthetők meg. A szokatlan helyszínt ezúttal is a FÉF, a Fiatal Építészek Fóruma álmodta meg és valósította meg.

GTNY szalma2
A gombaszögi slam idei vendégei:

Laboda Robi – felvidéki slammer, az Országos Bajnokság 3. helyezettje. Idén jelent meg első kötete Túlzások címmel.

Kemény Zsófi – magyarországi slammer, többszörös bajnok és különdíjas. Első regénye, az Én még sosem tavaly jelent meg.

Pion István – magyarországi slammer, több bajnokságon is eredményesen szerepelt, a Csion Slam Team tagja. 2013-ban jelent meg Atlasz bírja című kötete, mely az első magyar nyelvű, slam poetry szövegeket tartalmazó verseskötet.

Csider István Csicsi – magyarországi slammer és rapper, több bajnokságon is eredményesen szerepelt. A Csion Slam Team tagja.

SzínészBob – polgári nevén Horváth Kristóf, magyarországi slammer. A FO-CI slam poetry csapat tagja, országos slam poetry bajnok.

Indi – polgári nevén Gábor Tamás, többek között kétszeres team slam országos bajnok. A Dreamtime Slam csapat tagja.

Mázik Orsolya