Nyilas Misi Ösztöndíj Program – tehetségek támogatása

Nyilas Misi Ösztöndíj Program – tehetségek támogatása

A tehetség kincs! Nyilas Misi Ösztöndíj Programunkkal tehetséges, ám rászoruló gyermekeket támogatunk. Tudjuk, hogy a tehetség kibontakoztatásához nemcsak kitartó, szorgalmas munkára, de szerencsére és segítségre is szükség van.

A Magyar Református Szeretetszolgálat a 2015/2016-os tanévben újragondolva, átszervezve, kibővítve, nyílt pályázati rendszerben, és független szakmai zsűriztetés segítségével indítja el Nyilas Misi Ösztöndíj Programját!

arcok_01   Kik pályázhatnak?

Pályázhatnak a magyar és határon túli magyar nyelvű oktatásban résztvevő, valamely művészeti ágban (zene-, szín-, képző-, film-, táncművészet;), sportban (egyéni, csapat), vagy természettudományban, bölcsésztudományban (magyar nyelv és irodalom, idegen nyelv, matematika, történelem, biológia, fizika, kémia, földrajz, informatika) kiemelkedően tehetséges, 5–12. évfolyamon tanuló, szociálisan hátrányos helyzetű magányszemélyek, tehetség-támogatás céljából.

arcok_06   Az ösztöndíj összege

A megpályázható ösztöndíj-támogatás összege 5000,- Ft/fő/hónap a 2015/16. tanévre (10 hónap), függetlenül attól, hogy magyarországi vagy határon túli a pályázó. A vissza nem térítendő támogatás folyósítása banki átutalással történik. A pályázat felhasználását illetőleg a támogatást a pályázó fejlesztésre – egyesület tagdíjra, eszköz kölcsönzésre, különórai támogatásra (iskolai, amennyiben az iskola nem térítésmentesen nyújtja, vagy magánóra), verseny nevezési díjra, útiköltségére, fellépésre használhatja fel. A pályázatot az erre a célra kialakított internetes oldalon keresztül (http://legyenfolytatas.jobbadni.hu/) lehet majd benyújtani. Az oldal 2015. augusztus közepétől lesz elérhető.

arcok_04   Határidők

  • Első terminus: 2015. szeptember 15-től Magyarországról és Szlovákia (Felvidék) területéről várjuk a pályázatokat, a beadási határidő 2015. szeptember 29-ig szól. Ez alatt a kéthetes terminus alatt csak erről a területről lehet jelentkezni, az elektronikus felületen.

Pályázati beadás Magyarország, Szlovákia: 2015. szeptember 15-29.

  • A határidőn túl beérkezett pályázatot érdemi bírálat nélkül elutasítjuk.
  • A végső döntést az erre felállított szakmai bizottság hozza meg. A pályázat elbírálásának várható határideje 2015. november 30.
  • Az eredményről minden pályázót e-mailen értesítünk.

arcok_03A Pályázat benyújtásának feltételei

  • Legalább közepes vagy a fölötti tanulmányi eredmény az előző, 2015. év végi tanévben (2015. év végi bizonyítvány);
  • Igazolás vagy ajánlás attól a személytől, aki a pályázót kiemelkedő tehetségnek tartja;
  • A pályázó szociális helyzetét befolyásoló tényezők: nagycsaládban él, árva, félárva, a szülő egyedülálló, a pályázóval egy háztartásban élők körében van munkanélküli, vagy tartósan beteg, illetve rokkant. Továbbá a családban bekövetkezett olyan családi körülmény, amely miatt a családja az átlagosnál rosszabb anyagi körülmény között él, így a pályázó akadályoztatva van tehetségének fejlődésében.
  • Egy csatolt dokumentum (video, hangfelvétel, kép) arról a szakágról, amiben a pályázó tehetséges;
  • Versenyeredményt igazoló dokumentum (max. 3 db oklevél, 2 évnél nem régebbi);
  • Szülői nyilatkozat: a 14. életévét be nem töltött kiskorú személy esetén;
  • Plusz pont: közösségi munkában való aktív részvétel.

További információ

A részletekkel kapcsolatban Fejér Zsófia tud segítséget nyújtani a +3630/303-8051-es mobilszámon vagy az osztondij@jobbadni.hu e-mailcímen.

A pályázat részletei megtalálhatók a Magyar Református Szeretetszolgálat http://jobbadni.hu/nyilasmisi/ honlapján.

-forrás, fotó: jobbadni.hu



Hagyj üzenetet