Magyarországi ösztöndíjas részképzés az őszi szemeszterben

Magyarországi ösztöndíjas részképzés az őszi szemeszterben

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma a Balassi Intézettel közösen pályázatot hirdet miniszteri ösztöndíjas teljes szemeszteres részképzésre vagy részképzős tanulmányútra a magyarországi felsőoktatási intézmények nappali munkarendű képzésén a 2015/2016-os tanév őszi szemeszterében. Az ösztöndíjas részképzésre határon túli, köztük szlovák állampolgárságú magyar nemzetiségű egyetemi hallgatók jelentkezhetnek. A pályázati kiírás tartalmát az Emberi Erőforrások Minisztériuma dolgozta ki, és a pályázatot Szlovákiában a Szövetség a Közös Célokért révkomáromi irodája, a Diákhálózat és a Balassi Intézet lebonyolítói közreműködésével hirdeti meg.

A pályázat célja támogatni a szülőföldi értelmiség továbbképzését és utánpótlását. A részképzések biztosításával az EMMI lehetőséget nyújt a határon túli magyar hallgatóknak a magyar nyelven elsajátítható tudásmennyiség kiszélesítéséhez, a tudományos, kutatói tevékenységük folytatásához, illetve elősegíti az anyaországgal folytatott intenzív oktatási-szakmai kapcsolattartást.

Egy pályázó a teljes szemeszteres részképzésre és a részképzős tanulmányútra egyidejűleg is benyújthat pályázatot, de miniszteri ösztöndíjat csak egy kategóriában nyerhet el, ennek összege kb. havi 40 000 Ft. Az ösztöndíjat elnyert pályázót a Balassi Intézet MÁSZ kollégiumaiban (Budapest, Debrecen, Szeged, Pécs) történő elhelyezés esetén térítésmentes szállás illeti meg. Amennyiben a hallgató ettől eltérő városban folytatja magyarországi részképzős ösztöndíjas tanulmányait, úgy 16 000 Ft/hó szállástámogatás illeti meg.

A pályázatok beadásának módja és határideje:

1. Pályázni a Balassi Intézet elektronikus ÜGYFÉLKAPU felületén keresztül lehet***:
http://sao.bbi.hu

2. Az adatlap kitöltését követően a rendszer a pályázó adatait tartalmazó PDF típusú dokumentumot készít, melyet a pályázó az ügyfélkapu felületén a nyomtatványai között talál.

3. A pályázat csak akkor érvényes, ha a pályázó a PDF file-t kinyomtatva és saját kezűleg aláírva postai úton, vagy személyesen benyújtja a kötelezően csatolandó mellékletekkel együtt és határidőig a megjelölt elérhetőségen.

Az elektronikus adatlap http://sao.bbi.hu felületen keresztüli internetes beküldési határideje
2015. augusztus 17., éjjel 24.00 óra (közép-európai idő /CET/ szerint).

Az elektronikusan már benyújtott adatlap kinyomtatott és aláírt formájának és a papír alapú kötelezően csatolandó mellékletek postai beérkezésének és személyes benyújtásának határideje: 2015. augusztus 18., 15.00 óra.

A pályázattal kapcsolatos részletes információk és letöltendő dokumentumok itt találhatók.

– forrás: ww.martonaron.hu, kép: pixabay.com



Hagyj üzenetet