Pályázati felhívás: <19 Szabadfogású Számítógép verseny

2015 szeptemberében öt tehetséges magyar fiatal mutatkozik be Európa legnagyobb és legrégebbi elektronikus művészeti fesztiválján, a linzi Ars Electronicán. Az u19 – CREATE YOUR WORLD szeptember 3. és 9. között kerül megrendezésre, a fiatalok workshopjának idei témája az emberi együttélést, érintkezést befolyásoló zenei és hanghatások.
Lukács Péter először itthon pályázott, s a <19 Szabadfogású Számítógép versenyen nyerte el azt a lehetőséget, hogy pályaművével és csapatával bemutatkozhasson az Ars Electronicán. Péter rozsdás palacsintasütője a fiú keze alatt hangsebességmérővé alakult, jó példa arra, hogyan gondolkodnak kötetlenül a fiatalok az őket körülvevő tárgyakról és alakítják át azokat technikai és művészeti megoldásokat ötvözve. Hasonlóan eredeti, kreatív megoldásokkal idén újra lehet pályázni a <19 Szabadfogású Számítógép versenyre!

A C3 Kulturális és Kommunikációs Központ ismét meghirdeti a Szabadfogású Számítógép versenyt, amelyre számítógéppel készült kreatív, önálló alkotásokkal nevezhetnek 19 év alatti fiatalok.

A verseny 12 éves múltra tekint vissza, és többek között olyan felfedezettjei vannak, mint az Időkép csapata, amely mára az egyik leglátogatottabb időjárás-előrejelző weboldallá vált. A szervezők célja, hogy a fiatalok számítógéppel készült alkotásai vagy fejlesztései ne maradjanak eldugva saját mappáikban. Ami néha még a szülők számára is érthetetlen és felesleges időtöltésnek tűnik a gép előtt, az sok esetben a közösség számára hasznos és érdekes végeredményt hordozhat. A műveket a szervezők 2015. október 19. éjfélig várják, nevezni a verseny.c3.hu oldalon lehet.

Erre a versenyre bármilyen saját munkát el lehet küldeni, ami számítógéppel készült. Lehet az rajz, animáció, zene, játék, honlap, portál, kiegészítő alkalmazás, mobilkommunikációs fejlesztés, robot, saját készítésű szoftver vagy hardver, vagy bármilyen informatikai megoldás. A versenyen lehet indulni egyénileg vagy csapatban, és nevezhetnek itthonról, valamint a határon túlról egyaránt.

A beérkező műveket informatikusokból, művészekből, zenészekből, korábbi versenyzőkből és tanárokból álló zsűri bírálja el. A legjobbnak ítélt alkotásokat nagyszabású kiállítást kertében láthatja a nagyközönség december elején az Új Budapest Galériában, a Bálna Budapestben.

A nyilvános bemutatkozási lehetőség mellett a verseny támogatóinak köszönhetően nagy értékű nyereményeket is kapnak a nyertesek: ösztöndíjat, notebookot, mobiltelefont és további értékes ajándékokat.

További információ: Fernezelyi Márton, projektvezető
e-mail: marci@c3.hu, mobil: 06 30 248 8299
verseny.c3.hu

[box]

A szervezőkről: A C3 Kulturális és Kommunikációs Központ 1996-os megalakulása óta művészeti, tudományos, kommunikációs, kulturális programok fejlesztésével és megvalósításával, a digitális kultúra megismertetésével foglalkozik; valamint különböző szintű oktatási projektek kezdeményezésével járul hozzá az információs társadalommal kapcsolatos új ismeretek terjesztéséhez. Céljainak sikeres megvalósulását számos európai együttműködésen alapuló médiaművészeti kiállítás, kutatási projekt, és nem utolsó sorban a 2015-ben 13. alkalommal megrendezésre kerülő[/box]

 

– forrás: katedra.sk/C3 Kulturális és Kommunikációs Központ sajtóközlemény, kép: pixabay.com