Felhívás: IV. Nemzetközi Benedek Elek Meseíró Pályázat

Felhívás: IV. Nemzetközi Benedek Elek Meseíró Pályázat

Az Országos Mécs László Társaság és a Pálffy Dénes Népfőiskolai Társaság a nagy mesemondó, Benedek Elek születésének 156. évfordulója alkalmából meghirdeti a IV. Nemzetközi Benedek Elek Meseíró Pályázatot. A pályázat célja: tisztelgés Benedek Elek munkássága előtt, tehetségazonosítás, tehetséggondozás.

Magyar nyelven író magyar és nem magyar állampolgárok egyaránt pályázhatnak, alsó életkori határ 10 év. A pályázat két kategóriában kerül meghirdetésre: I. Ifjúsági ( 10-18. év), II. Felnőtt (18. év feletti). Nevezési díj nincs. Adományokat, szponzori támogatást szívesen elfogadnak.

A mesék formai követelménye: A mesék témája szabadon választott lehet. Pályázónként maximum 3 pályaművet fogadnak el, max. 3 gépelt oldal (A4) terjedelemben. Illusztráció lehetséges.

A meséket (és illusztrációkat) kizárólag e-mailben várják, a kitöltött Jelentkezési és Regisztrációs Űrlappal együtt a következő e-mail címre: nemzetkozimeseiropalyazat@gmail.com. Az űrlapok letölthetők az Országos Mécs László Irodalmi Társaság honlapjáról.

Beküldési határidő: 2015. december 20.

A beérkezett pályaműveket felkért zsűri olvassa el. A zsűri elnöke: Vesztergom Andrea költő, író.

A beérkezett pályaművek közül 40 mese jut a döntőbe és egyúttal felkerül a http://www.meseiropalyazat2015.webnode.hu honlapra (legkésőbb 2016. január 20-ig), ahol szavazni lehet a mesékre.
A végeredmény megállapításakor az olvasói szavazatok arányát a zsűri figyelembe veszi. Az online szavazás időtartama: 2016. január 21. – január 31.

Díjazás: kategóriánként az 1. helyezett: Oklevél és ingyenes publikálási lehetőség a 2016. évi karácsonyi mesekönyvben, 2.-3.helyezett: Oklevél + Könyv, szerencsesorsjegy-ajándék

A nyerteseket e-mailben értesítik. A pályázati végeredményt a pályázati weboldalon közzéteszik.
A végeredmény ellen fellebbezés nincs, jogi út kizárva.

A pályázat beküldése egyúttal hozzájárulást is jelent, hogy a kiíró a pályaművet publikálhatja nyomtatott vagy elektronikus formában; a felhasznált alkotásokért ellenszolgáltatást, jogdíjat semmilyen jogcímen nem áll módjában fizetni.

Cím, elérhetőség:

e-mail: nemzetkozimeseiropalyazat@gmail.com, telefon: 06/20-440-9478 (munkaidőben!)

Web: www.meseiropalyazat2015.webnode.hu; http://mecslaszlotarsasag.webnode.hu/palyazatok/ivnemzetkozi-
meseiro-palyazat/

– forrás, fotó: mecslaszlotarsasag.webnode.hu



Hagyj üzenetet