Újra megnyílt a magyar könyvesbolt Rozsnyón

Újra megnyílt a magyar könyvesbolt Rozsnyón

Többéves szünet után ismét lehet magyar nyelvű könyveket kapni Rozsnyón. A Csemadok helyi alapszervezete Nagy-Csucsomi utcai székházában, az egykori Krajcár, később Kultúra könyvesbolt helyén nyitotta meg – a hagyományokat követve – a Madách könyvesboltot.

Az olvasást szerető embernek a könyv minden alkalomra nagyszerű ajándék, és a könyvesboltban töltött időt az irodalomkedvelők bizony órákban mérik. Bár az internetes vásárlás tájainkon is egyre nagyobb teret hódít, a könyvesbolt hangulatának, a könyvek illatának és a felfedezés örömének varázsa nem pótolható. A rozsnyói Csemadok a könyvesbolt újranyitásával nagy fába vágta a fejszéjét, ugyanakkor – kellő rugalmassággal és megfelelő kínálattal – az üzlet hiánypótló lehet a magyar könyvvásárlók számára.

DSC_1093

Mint Bakos Erzsébet üzletvezető portálunknak elmondta, a boltot november 9-i nyitása óta már sokan felkeresték, és a karácsony közeledtével egyre több a vásárló. És hogy milyen könyveket vesznek leginkább? Nos, nehéz egy-két témakört vagy célcsoportot kiemelni, minden iránt van érdeklődés – legyen az szépirodalom, gyerekkönyv vagy helytörténeti kiadvány. Terjesztőjüknek köszönhetően bármilyen frissen megjelent könyvet be tudnak szerezni, és a jövőben további áruféleségekkel – DVD-kel, CD-kel – szeretnék bővíteni a kínálatot – avatott be terveikbe az üzletvezető.

DSC_1100

Végezetül arra voltunk kíváncsiak, mi lehet a kedvence annak, aki napjait könyvek között tölti? Bakos Erzsébet kérdésünkre meglepő választ adott, amikor elárulta, hogy a történelmi regények mellett főleg a fociról szóló könyveket kedveli, mivel családjának férfitagjai futballoznak és az évek során ő is lelkes focirajongóvá vált.

  • rozsnyovidek.sk, szöveg, fotó: Prékop I.


Hagyj üzenetet