A Fábry iskolában ismét nyílik CLIL módszerrel működő első osztály a tehetséges gyermekek részére

A Fábry iskolában ismét nyílik CLIL módszerrel működő első osztály a tehetséges gyermekek részére

Rozsnyói Fábry Zoltán Alapiskola a 2016/17-es tanévben a hagyományos első osztály mellett immár harmadik alkalommal nyit kiemelkedően tehetséges gyermekeket támogató osztályt is.

Az iskola vezetése szeretettel várja a leendő elsősöket és szüleiket a 2016. március 2-án, szerdán 14.00 órakor kezdődő találkozóra, ahol megismerkedhetnek az iskolával, a CLIL módszerrel, és minden kérdésükre választ kaphatnak.

117

Miben más ez az osztály?

A Tartalomalapú nyelvoktatásra (CLIL) épül. A Tartalomalapú nyelvoktatás (CLIL – Content and Language Integrated Learning) lényege, hogy egyes tantárgyakat világnyelven is oktatnak. A diákok könnyedén sajátítják el az új nyelvet azáltal, hogy azt egy másik tantárgy tanulására használják.

107

A CLIL módszer négy alapelve: Megértés, Tartalom, Kommunikáció és Kultúra.

Miért CLIL?

  • Ha a diák kísérletek, kutatások útján sajátítja el az új anyagot, úgy a tudás alaposabb, és hosszabb távú lesz.
  • Az órán csökken a tanári közlés, és sokkal inkább diákközpontú gyakorlatokba, kooperatív feladatokba, páros és csoportmunkákba vonja be a gyerekeket, hogy felfedezéseket tehessenek, gyakorolhassanak, és kísérletezhessenek a gondolatokkal és a nyelvvel egyaránt.
  • Az Európai Unióban két idegen nyelv tanulása az oktatási, ezek tudása pedig az élet támasztotta követelmény.
  • A nyelvtudás nem a nyelvtanulás célja, hanem eszköz ahhoz, hogy tágabb értelemben vett tudást szerezzenek vele, miközben a nyelvtudás szintje is emelkedik.

A kérdésre tehát a válasz: azért alkalmazunk tartalom alapú nyelvoktatást, mert értelmeset érdekesen érdemes tanulni és tanítani!

70

Hogyan? Az angol nyelv mellett további tantárgyakat angolul is fogunk oktatni (matematikát, környezetismeretet). Szakképzett, B2-es szintű nyelvvizsgával rendelkező pedagógusaink egy igényes, korszerűen felszerelt, interaktív tanteremben oktatják majd a gyermekeket.

fz ai

Használja ki a lehetőséget és ismerkedjen meg a Fábry iskolában zajló oktatással és lehetőségekkel! Amennyiben a fenti időpont nem felel meg, lehetőség van egyéni találkozóra is, az iskolában bármikor szívesen látják az érdeklődőket. Tel.: 058/7885490, 0903/251918 e-mail: zsfabryhoroznava@gmail.com.

Az iskola már harmadik CLIL-es évfolyamát nyitja, a pillanatképek betekintést nyújtanak a tanulók mindennapjaiba, melynek nemcsak a tanulás, hanem a játék, a sport, az ünnepek és a kirándulás is fontos része.

  • rozsnyovidek.sk, fotó: Orosz Die Zsuzsa, Nagy Werner Csilla


Hagyj üzenetet