Május 31-ig várják a javaslatokat, ki kapja idén a városi kitüntetéseket

Május 31-ig várják a javaslatokat, ki kapja idén a városi kitüntetéseket

A legmagasabb városi elismeréseket hagyományosan a szeptemberi Rozsnyói Vásár és Városnapok keretében adja át az arra érdemeseknek a polgármester. Az idei díj jelöltjeire május 31-ig tehetnek javaslatokat a polgárok.

A Rozsnyó Város Díszpolgára címet olyan személyeknek adományozzák, akik jelentős módon hozzájárultak a város fejlődéséhez és gyarapodásához, érdekeinek védelméhez, jó hírének növeléséhez a világban, illetve akik kiváló alkotói teljesítményükkel gazdagították az emberiség ismereteit. Rozsnyó Város Díját kiváló alkotói teljesítményekért, és a tudomány, technika, művészet, publicisztika és közhasznú tevékenység területén elért kimagasló eredményekért ítélik oda, továbbá olyan személyek kaphatják, akik kiemelkedő módon hozzájárultak a város gazdasági, kulturális és sportéletének fejlődéséhez, Rozsnyó népszerűsítéséhez itthon és külföldön. A város díjával jutalmazhatják az emberi életeket és a város vagy polgárainak javait mentő személyeket is. Ugyanazon személynek csak kivételes esetben ítélhetik oda újra a díjat, illetve megszavazhatják az egyén halála után – in memoriam – is.

A díjakra vonatkozó, indoklással kiegészített írásos javaslataikat a polgárok 2016. május 31-ig adhatják le személyesen a városi hivatal ügyfélszolgálatának iktatójában, vagy elküldhetik postai úton a városi hivatal címére:

Mestský úrad
Odbor všeobecnej a vnútornej správy
Šafárikova 29
048 01 Rožňava

-pr-i, rozsnyovidek.sk, forrás, fotó: roznava.sk



Hagyj üzenetet