12. Komáromi Egyetemi Napok – Szerda

A szerdai nap reggele a hagyományoknak megfelelően a tudományosság jegyében telt, hiszen hat szekcióval és negyvenhét pályamunkával indult a Tudományos Diákköri Konferencia.

5

A beérkezett pályázatok mindegyike magas színvonalat képviselt, de a TDK is a verseny szellemében zajlik, így sajnos nem kaphatott minden munka helyezést. A konferencia résztvevőinek előadását számos hallgató kísérte figyelemmel, amivel remélhetőleg motivációt kaptak arra, hogy a következő alkalommal ők is elinduljanak a Tudományos Diákköri Konferencián.
Említést kell tennünk a napközben a Klapka téren felállított óriás sakkról is, ahol egy négyszer négy méteres pályán próbálhatták ki magukat a sakk szerelmesei. A játékosoknak nem csak az ellenféllel, hanem a játék méreteivel is meg kellett küzdeniük, hiszen a 16 négyzetméteres pályát átlátni komoly teljesítmény.

A délután az elsős hallgatóké volt. A gólyáknak Dél-Komáromban az Arany 17-ben került levetítésre az ún. gólyafilm, melyet minden évben KEN hetén mutatnak be a gólyatábor volt lakóinak, melynek segítségével az elsősök újra feleleveníthetik az ott átélt élményeiket.
Kora este már a szórakozásé volt a főszerep, megrendezésre került a Biliárd-verseny, a Póker bajnokság, illetve a Játékok éjszakája elnevezésű rendezvény.

Leczo Bence