Költséghatékony, időtakarékos, egyben környezetkímélő lesz a „motarozás”

Költséghatékony, időtakarékos, egyben környezetkímélő lesz a „motarozás”

Szlovákiára is kiterjeszti működését Magyarország piacvezető, költségmegosztáson alapuló közösségi autóhasználati rendszerének üzemeltetője, az Oszkár Telekocsi. A szolgáltatás tájainkon a Motar.sk honlapon érhető el.

Az autósokat és utazni vágyókat összekötő, költséghatékonysága miatt is világszerte kedvelt telekocsizás elsősorban azok számára jelent alternatívát a viszonylag drága, túlzsúfolt, és egyre gyérebb járatokkal üzemelő tömegközlekedéssel szemben, akik nem vonakodnak idegenekkel megosztani kocsijuk utasterét, vagy magától értetődő természetességgel huppannak be egy ismeretlen autójába. A kulcsszó a bizalom – a közösségi autóhasználat teljes mértékben erre épül.

„A telekocsizás lényege – mondja Patócs Ottó, a Motar.sk country managere -, hogy az autóval rendelkezők egy egyszerű regisztrációt követően feladhatják útitárskereső-hirdetésüket. Megadhatják, honnan hova tartanak, hány szabad helyük van, milyen költségtérítést kérnek és egyéb részleteket. Az utasok – szintén regisztrációt követően – ezen ajánlatok közt kereshetnek, a szimpatikus autósnál helyet foglalhatnak, majd felvehetik a kapcsolatot. Ha épp nincs megfelelő ajánlat, beállíthatnak hirdetésfigyelőt, így a rendszer automatikus e-mail értesítőt küld a megfelelő ajánlatról.”

A telekocsizás akár a munkahelyükre ingázók, akár pedig a külföldre – Ausztriába, Németországba, Franciaországba vagy Nyugat-Európa más államaiba – utazók számára jelenthet megoldást. Az autós és utasai az előre megállapodott mértékben osztoznak az üzemanyag-költségen; ez általában a tömegközlekedési viteldíj töredékét teszi ki. A rendszer Magyarországon ma már annyira népszerű, hogy felhasználóinak száma a 2007-es rajt óta több, mint 320 ezer főre nőtt.
“Nem elhanyagolandó szempont, hogy az autóhasználat optimalizálásával jelentősen csökkenthető a légkörbe kerülő szén-dioxid mennyisége” – tette hozzá Patócs Ottó. A Motar.sk honlapon található online számláló szerint eddig mintegy 684 tonna CO2 kibocsátástól óvták meg környezetüket az “oszkárosok”.
A Motar.sk szlovákiai terjeszkedésétől a szolgáltató a közlekedés körülményeinek javulását, valamint egy erőteljes “motaros” közösség létrejöttét reméli.

  • sajtóközlemény, kép: motar.sk


Hagyj üzenetet