Indul az idei Nyilas Misi Ösztöndíj Program – pályázat tehetséges, rászoruló diákok részére

Indul az idei Nyilas Misi Ösztöndíj Program – pályázat tehetséges, rászoruló diákok részére

A Magyar Református Szeretetszolgálat idén is meghirdeti a Nyilas Misi Ösztöndíj Programot, mellyel tehetséges, rászoruló gyermekeket támogatnak. Azt vallják, a tehetség kincs. De a tehetség kibontakoztatásához nemcsak kitartó, szorgalmas munkára, de szerencsére és segítségre is szükség van.

A pályázatot a magyar és határon túli (Kárpátalja, Felvidék, Délvidék, Erdély) magyar nyelvű oktatásban résztvevő, valamely művészeti ágban (zene-, képző-, táncművészet), sportban vagy természettudományban, bölcsésztudományban (magyar nyelv és irodalom, történelem, idegen nyelv, matematika, fizika, kémia, informatika) kiemelkedően tehetséges, 5–12. évfolyamon tanuló, szociálisan hátrányos helyzetű magánszemély adhatja be, tehetség-támogatás céljából.

A pályázatot 2016. szeptember 12.- 2016.október 12. között lehet benyújtani a Magyar Református Szeretetszolgálat honlapján (http://legyenfolytatas.jobbadni.hu), a Jelentkezés menüpont alatt.

A megpályázható ösztöndíj támogatás összege 5000 Ft/fő/hónap vagy 16 EUR/fő/hónap a 2016/17-es tanévre (10 hónap). A vissza nem térítendő támogatás folyósítása banki átutalással történik vagy a helyi kapcsolattartón keresztül, hivatalos átadás-átvételi papír ellenében. A program keretében a Szeretetszolgálat 100 főt támogat a Kárpát-medencében.

A megítélt támogatást a pályázó fejlesztésre, egyesületi tagdíjra, eszköz kölcsönzésre, eszköz vásárlásra, különórára, verseny, fellépés nevezési díjra, verseny, fellépés vagy különórai útiköltségére használhatja fel.

  • rozsnyovidek/legyenfolytatas.jobbadni.hu


Hagyj üzenetet