A Diákhálózat XXVI. Hallgatói Parlamentje

A Diákhálózat a hétvége folyamán Rakottyás-majoron tartotta XXVI. Hallgatói Parlamentjét. Az idén 25 éves szervezet őszi rendes ülésén ünnepélyes tisztújításra is sor került.

Szeptember 30. és október 2. között került sor a felsőoktatásban tanuló diákok érdekvédelmével, oktatásával és kulturális életével foglalkozó Diákhálózat Hallgatói Parlamentjének XXVI. rendes ülésére. A Diákhálózat aktivistái Rakottyás-majoron gyűltek össze, hogy megvitassák a szervezet elmúlt fél évének történéseit.
Október 1-jén, szombaton ünnepélyes tisztújításra került sor. A Diákhálózat elnökségének több tagja is lemondott tisztségéről. A leköszönő elnökségi tagok név szerint Bilás Zsuzsanna (kommunikációs és marketing alelnök), Bógyi Csilla (SzakGyak koordinátor), Czímer Gábor (oktatásügyi referens), valamint Keszler Zoltán (a Gímesi Művelődési Tábor és Gólyatábor főszervezője). A kommunikációs és marketing alelnöki posztot Gyenge Veronika vette át, a Gímesi Művelődési Tábor és Gólyatábor főszervezője ezentúl Fodor Péter, oktatásügyi referensként a továbbiakban Matus Dávid és Tomovič Miriam tevékenykedik majd, a marketing referensi pozícióba pedig Radics Rudolf került. Az újonnan megválasztott elnökségi tagok mindnyájan a nyitrai Juhász Gyula Ifjúsági Klub aktív tagjai. Az ellenőri pozíciót a pozsonyi József Attila Ifjúsági Klub elnöke, Cseh Andrea vette át.
A hétvége folyamán az elnökség, illetve a programkoordinátorok beszámoltak féléves munkájukról és a jövőre vonatkozó terveikről. Megvitatásra kerültek a Diákhálózat programjai, valamint közszemlére kerültek a Diákhálózat tagszervezeteinek elmúlt fél éves beszámolói is. Kotiers Róza, a Diákhálózat elnökének beszámolójában helyet kapott a szeptember 21-én ünnepélyes keretek közt megnyitott Pozsonyi Magyar Szakkollégium is. Az elnöknő a szakkollégium bemutatása mellett köszönetet mondott mindazoknak, akik részt vettek az intézmény létrehozásában.
A Hallgatói Parlamenten a Diákhálózat meghívására részt vett Žiaček Noémi, Gálffy Balázs és Szabó Miklós a pozsonyi Selye János Klub képviseletében. A medikusklub elnöknője beszámolt a szervezet működéséről és annak szakmai sikereiről. Rakottyás-majorra látogatott a hétvégén továbbá a komáromi Selye János Egyetem Hallgatói Önkormányzatának képviselete is Konkoly Attila és Jakab Csaba személyében. Az újonnan alakult győri Jedlik Ányos Diákkört Csörgey Tímea és Trencsik János képviselte.
A Diákhálózat ezúton is szeretné megköszönni a leköszönő elnökségi tagok és programkoordinátorok áldozatos munkáját és kíván mindnyájuknak további tartalmas, élményekkel teli éveket, az újonnan megválasztott tagoknak pedig kitartást az előttük álló feladatok megoldásához!

Radics Rudolf, Diákhálózat