Szívvel Gömörért: Felső-Gömör legnagyobb munkáltatója az aktív civileket és szervezeteket díjazta

Szívvel Gömörért: Felső-Gömör legnagyobb munkáltatója az aktív civileket és szervezeteket díjazta

Október 13-án került sor arra az ünnepi gálaestre, amelynek keretében az SCA Hygiene Products Slovakia kft. gömörhorkai leányvállalata az önzetlenül aktív, a gömöri régiót élhetőbbé és szebbé tevő személyeket és szervezeteket díjazta.

2A vállalat júniusban tette közzé felhívását azzal a segítő szándékkal, hogy felemelje és díjazza azon tevékenységeket illetve személyeket, akik nem várnak segítséget, nem kérdezik, mit tesznek értük, hanem ők tesznek a régióért. „Nekünk fontos Gömör, de legfontosabbak az emberek. Ezért úgy döntöttünk, hogy meghirdetjük a „Szívvel Gömörért” elnevezésű, a régió támogatására létrehozott projektet. A felhívásunk célja azon szervezetek és személyek pénzbeli megjutalmazása, akik átlagon felüli módon tesznek a régió fellendüléséért, illetve aktívan segítik az itt élő embereket tevékenységükkel” – szólt a felhívásuk. Háromtagú zsűrik értékelték a benyújtott jelöléseket.
A huszonöt jelölésből tizenkettőt juttattak tovább, akik közül került ki egy – egy „győztes” az adott kategóriában.

4„Ez a huszonötös szám ez fantasztikus. Valamikor július elején voltunk egy kicsit kétségbe esve, hogy megrekedtünk a programmal. Az is felmerült, hogy ha ennyire nem jönnek az ötletek, megrendezzük e a gálát. Aztán egyszer csak beindult” – tudtuk meg Takács Istvántól, a gömörhorkai gyár igazgatójától.

Négy kategóriában zsűriztek, és kategóriánként ezer-ezer eurót osztottak szét.
Környezetvédelem és idegenforgalom: Buzgó-barlang/RNDr. Jaroslav Stankovič, Rozgang Polgári Társulás (Csucsom), RASTUCA Polgári Társulás

Kultúra és oktatás: Kraszko csigácska mesés kalandjai – projekt, Gömör Kézművesek Társulása (Várhosszúrét), Margaréta – Hárskúti Női Szövetség,

Szociális tevékenység és jobb élet: Polgári Társulás a mentálisan sérült emberek megsegítésére (Pelsőc), Jasanima – szociális otthon (Rozsnyó), Színes Világ Polgári Társulás (Pelsőc)

Szívvel Gömörért: Beke Beáta (Lekenye), Horváth Csaba (Rimaszombat), Mgr. Zuzana Klincková (Rozsnyó)

A projekt megvalósítása a minőségi menedzserük, Máté István ötleteként merült fel. „Mivel folyamatosan kapunk támogatási felkéréseket, úgy gondoltuk, hogy ilyen módon inspirálni tudnánk az itt élő embereket. Olyan kezdeményezések, illetve személyek támogatását tűztük ki célul, akik már tényleg tettek valamit. Nem volt egyszerű eldönteni kit díjazzunk, azonban reméljük, hogy a pénzbeli támogatásnak köszönhetően a díjazottak még többet tudnak tenni a régiójukért” – nyilatkozta a portálunknak Takács István.

7
A Gömör Expo keretén belül bejelentett, első alkalommal meghirdetett „Szívvel Gömörért” elnevezésű program a tervek szerint évi rendszerességgel kerül majd megrendezésre.



Hagyj üzenetet