Lekenyében alakult meg az MKP Mezőgazdasági és Környezetvédelmi Tanácsa

Lekenyében alakult meg az MKP Mezőgazdasági és Környezetvédelmi Tanácsa

Megalakult a Varga Péter alelnök vezette szakmai tanácsadó szerv, a Magyar Közösség Pártja Mezőgazdasági és Környezetvédelmi Tanácsa.

2Az MKP járási szervezetei által delegált tagok, valamint a meghívott szakemberek november 12-én Lekenyében találkoztak, ahol áttekintették az aktuális politikai eseményeket, amelyek az adott területet érintik.

4A mezőgazdasági és környezetvédelmi tanács bizottságainak létrehozását és a tisztségviselők megválasztását követően a 2014-2020 közötti időszak hazai mezőgazdasági és környezetvédelmi programjainak áttekintése, elemzése és helyzetértékelése zajlott.

Három szakbizottság alakult: mezőgazdasági, környezetvédelmi, élelmiszeripari és élelmiszer-biztonsági. A tanács szakterületi alelnököket választott meg. A mezőgazdasági téren Pomichal István, környezetvédelem területen Köteles László, az élelmiszeripari és élelmiszer-biztonsági szakterületért pedig Pleva László lett a felelős.

3Megvitatták az aktuális agrárpolitikai és környezetpolitikai kérdéseket, majd a Gazda Polgári Társulás közreműködésével a falugazdász program került bemutatásra. Ezt követően a pelsőci régió falvainak termékbemutatóival és kóstolóval egybekötött lakossági fórumon vettek részt, amely rendezvényen a helyi termék és érték fontosságával foglalkoztak.

  • mkp, fotó: Homoly Erzsó és Pósa Dénes


Hagyj üzenetet