A betléri kastély felújított termekkel és több mint száz új kiállítási tárggyal várja a látogatókat

Hosszabb szünet után 2016. december 27-étől megújult tárlattal fogadja ismét a látogatókat a betléri kastély. A kiállítás eddigi anyaga a múzeum gyűjteményraktáraiból származó, több mint száz új tárggyal bővült. Az első ötven látogató a felújított kiállításra szóló belépőjegy mellé fényképet is kap Ján Koleník aláírásával.

Miután a kastély átalakítás, felújítás, karbantartás és a JOJ TV-vel közösen megvalósított projekt – filmsorozat forgatás – miatt szeptember óta zárva tartott, december 27-től újra nyitva lesz a nyilvánosság számára – tájékoztatott a múzeum. A látogatókat ezentúl több újdonság is várja: megtekinthetik a felújított termet, ahol különlegességek, az Andrássyak eredeti gyűjteményéből származó, kiállításon eddig még nem szereplő ritkaságok kerülnek bemutatásra, továbbá az egyik legnagyobb fürdőszobát, a gyerekszobát és a régi mesterek galériáját, ahol az Andrássy család legértékesebb képzőművészeti alkotásait állítják ki.
A betléri kastély az egyetlen Szlovákiában, mely 1945 után megmaradt teljes eredeti berendezésével és gyűjteményével. A múzeum dolgozói a tárlat újrarendezésével igyekeznek a kastélyt visszaállítani az Andrássyak korát idéző formába, amivel a múzeum gyűjteményének hitelességére és eredetiségére szeretnék felhívni a figyelmet.

A betléri Andrássy-kastély felújított termei az ünnepek, illetve a téli szünet alatt is látogathatók, december 27-től 31-ig naponta, de január 1-jén és 6-án is várják az érdeklődőket (január 2-án, hétfőn zárva lesz).

  • pr-i, rozsnyovidek