Adója 2%-ával támogassa a Diákhálózatot!

A Diákhálózat ezúton szeretné felhívni a kedves szlovákiai magyar adózók figyelmét, hogy az előző évekhez hasonlóan idén is lehetőségük nyílik adójuk 2%-át felajánlani a szervezet részére.

dhA Diákhálózat három országon átívelő szervezet, amely a szlovákiai magyar egyetemistákat és fiatalokat fogja közre, teljes mértékben nonprofit jellegű. Sokszínűségét és nyitottságát igazolja a számos program és kezdeményezés, melyeket az aktivisták fáradhatatlan munkával hoznak létre.
Negyedévenként jelenik meg az Alma Mater című folyóirat, melyet amatőr és lelkes fiatalok írnak és szerkesztenek. A SzakGyak elnevezésű program lehetőséget biztosít az egyetemistáknak, hogy saját szakterületükön szerezzenek gyakorlatot; a partnerlista évről évre gyarapszik. A Diákhálózat szerves részét veszi ki a Gombaszögi Nyári Tábor, valamint a Gímesi Művelődési Tábor és Gólyatábor szervezéséből, emellett fontos alkotóeleme a Learning Enterprises – Angolul tanuló falvak programnak, illetve a Felvidéki Tudományos Diákköri Konferenciának (FTDK) is. Szívükön viselik a leendő egyetemisták sorsát is, így minden év őszén néhány lelkes önkéntes útra kel, hogy a lehető legtöbb szlovákiai magyar középiskolába és gimnáziumba látogathasson el, hogy információt adhasson a leendő gólyáknak továbbtanulási lehetőségeikről. A Felsőoktatási Tájékoztató Körút (FTK) címet viselő program keretén belül kerül sor a Hova Tovább? című kiadvány terjesztésére, mely összefoglalja az aktuális tudnivalókat a szlovákiai, csehországi, valamint magyarországi egyetemekről, illetve a Diákhálózat tagszervezeteinek működéséről. A Diákok! Na, mit csináljunk? (DiNaMit) névre keresztelt programért, mely a szlovákiai magyar középiskolák aktív tanulóinak, diákönkormányzati képviselőinek nem formális képzése, szintén a Diákhálózat felel. A szervezet továbbá részt vett a Pozsonyi Magyar Szakkollégium létrehozásában is.
Kérjük, adója 2%-ával támogassa a Diákhálózatot, hogy a szlovákiai magyar egyetemisták továbbra is megfelelő alapot kaphassanak a jövőjükhöz! Köszönjük!
A szükséges adatok megtalálhatóak a következő linken:
http://www.dvepercenta.sk/details.php?organizationID=9976

  • Radics Rudolf, Diákhálózat