Icso Béla, Barka polgármestere kapta idén a Szlovákiai Civil Becsületrend díjat

Icso Béla, Barka polgármestere kapta idén a Szlovákiai Civil Becsületrend díjat

Április első hétvégéjén a komáromi Kultúrpalota dísztermében adták át a Szlovákiai Civil Becsületrend díjat, melyet idén a közösségért végzett értékteremtő munkájáért Icso Béla, Barka község polgármestere vehetett át.

A Szlovákiai Civil Becsületrend polgári társulás harmadik alkalommal adta át a kitüntetést, mellyel civilek ismerik el más civilek munkáját – számolt be a hírek.sk portál. A társulás mottója: “Erénnyel és példával”, az általuk alapított díjat minden évben egy olyan személy kaphatja meg, aki tevékenységével példát mutat a közösségnek.

Icso Béla polgármestersége 14 éve alatt számos területen fejlesztette a többségében romák lakta községet, utakat, közterületeket, épületeket újítottak fel, állami támogatás nélkül, önerőből hozták létre a falu magyar óvodáját, és nagyon fontosnak tartják a munkahelyteremtést is. A díjazott az egyházi, civil és politikai életben is aktív szerepet vállal, a Barkáért Polgári Társulás elnöke, a barkai református egyházközösség gondnoka, az abaúj-tornai egyházmegye tanácsának és a Szlovákiai Református Keresztyén Egyház Zsinatának is tagja, valamint az MKP helyi szervezetének elnöke és az MKP rozsnyói járási szervezetének alelnöke.

“Úgy gondolom, hogy hinnünk kell abban, hogy azon a földön nem véletlenül vagyunk: Rozsnyó környékén, Gömörben, Abaúj-Tornában, hogy oda rendeltettünk és ott kell lennünk. Aki hisz, annak minden lehetséges” – mondta el Icso Béla a díj átvételekor, melyről a hírek. sk oldalán láthatnak bővebb beszámolót, illetve egy róla szóló portréfilmet.

– fotó: Klemen T. FB

 

 



Hagyj üzenetet