Pósa Lajos Társaság alakult

A 2014-es esztendő mérföldkőnek tekinthető Pósa Lajos szellemi hagyatékának bemutatásában. A Pósa Lajos Emlékévben 5 államban, 40 helyszínen, 65 rendezvényen találkozhatott az érdeklődő közönség Pósa bácsi verseivel, tekinthette meg az életét, munkásságát bemutató kiállítást. Azért, hogy ne csak az Emlékévben, de annak elteltével is élénken foglalkozzunk Nemesradnót szülöttének szellemi hagyatékával, megalapítottuk a Pósa Lajos Társaságot – adták hírül az alapítók.

A Társaság alapító tagjai: Bene Judit, Csipka Rozália, Gyurán Ágnes, Pósa Judit és Sonkolyné Mede Csilla. A Pósa Lajos Társaság azt a nemes küldetést teljesíti, hogy a felvidéki kulturális életbe bekapcsolódva alkalmakat teremtsen az emlékezésre, a tiszteletadásra, az értékek mentésére. Nem csupán a költő, de baráti köre munkásságának terjesztése is felvállalt küldetésünk. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a Gombaszögi Nyári Táborban, 2017. július 11-től július 16-ig megtekinthető tárlat, amely még az Emlékévben indult útjára. Látható és látogatható volt Szegedtől Naszvadig, Hódmezővásárhelytől Kassáig, 23 helyszínen, és a nem lankadó – lassan három éve tartó – érdeklődésre való tekintettel szinte vándorkiállítássá nemesedett.

Értelmes, nemes és emberséges ügyhöz mindig jóleső érzés csatlakozni – állítják a társaság alapító tagjai, ezért a posa.emlek@gmail.com​ e-mail címre várják azon érdeklődők jelentkezését, akik tevékenyen részt kíván venni ezek megvalósításában, a Pósa Lajos Társaság munkájában.

  • rozsnyovidek/Pósa Lajos Társaság