Két fiatal képzőművész, Andrej Dúbravský és Ryosuke Kumakura kiállítását nyitották meg a Galériában

Két fiatal képzőművész, Andrej Dúbravský és Ryosuke Kumakura kiállítását nyitották meg a Galériában

Ötödik éve zajlik a Rozsnyói Bányászati Múzeum Galériájában a Rožňavské radiály (Rozsnyói Radiálosok) elnevezésű, kortárs képzőművészetet bemutató rendezvénysorozat. A kiállításciklus keretében 2017. július 27-én nyílt meg a Rurálna epopej című kiállítás.

A kiállítást Badin Gabriella, a múzeum munkatársa nyitotta meg, és a megjelent érdeklődők mellett köszöntötte a kiállító művészt, Andrej Dúbravskýt, aki saját művei mellett bemutatta New Yorkban élő japán kollégája, Ryosuke Kumakura munkáit is. Mindkét fiatal művész a tehetséges kortárs képzőművészek új hullámának képviselője – tájékoztatott Badin Gabriella.


Magát a kiállítást a két kurátor, Sylvia L. Čúzyová és Noro Lacko ismertette a megnyitó közönségével. Andrej Dúbravský is szólt a megjelentekhez, elárulta, néhány műve először jelenik meg a nyilvánosság előtt, és azt is elmondta, nagy örömmel állította ki festményeit Rozsnyón, a kortárs képzőművészeti rendezvénysorozat keretében. A projekt Andrej Dúbravský, a MEDZA polgári társulás, a Rozsnyói Bányászati Múzeum és a pozsonyi Képzőművészeti Főiskola közös szervezésében valósult meg.
A Rurálna epopej című kiállítás 2017. szeptember 4-ig látható a Rozsnyói Bányászati Múzeum főtéri Galériájában.

 

  • pr-i, rozsnyovidek/Rozsnyói Bányászati Múzeum, fotó: Pavol Horváth


Hagyj üzenetet