Népi Ízek Ünnepe Medvesalján

Népi Ízek Ünnepe Medvesalján

Harmadízben kerül megrendezésre a Népi Ízek Ünnepe a Gömörpéterfala melletti Almáspusztán, a Medvesalja Polgári Társulás (Medvesalja turizmus) szervezésében.

 A szervezők bíznak benne, hogy tovább bővül a résztvevők – versenyzők száma, ahogyan maga a rendezvény is, amely az idén immár gasztrohétként fog megvalósulni.

A bevezető rendezvényre 2017. október 3-án (kedd) 17.00 órától kerül sor a Pogányvár Fogadóban (Újbást – Egyházasbást), amikor is a résztvevők az őrségi ízekkel és magával az Őrséggel ismerkedhetnek meg Gaaál Zsuzsanna kalauzolásában, megkóstolhatják a jellegzetes őrségi ízeket is, hisz az előadó szerzője Az őrségi konyha kincsei c. könyvnek, amely a helyszínen meg is vásárolható.

A következő rendezvény 2017. október 5-én (csütörtök) 17.00 órától lesz a Pogányvár Fogadóban (Újbást – Egyházasbást), amikor az őrségi ízek után a finom gömöri borokat lehet majd megkóstolni Ádám Sándor jóvoltából. Molnár V. Józseftől pedig meghallgathatjuk e nemes nedűvel kapcsolatos gondolatait.

A hét fő eseménye, maga a főzőverseny 2017. október 7-én (szombat) 9.00 órától kerül megrendezésre a Völgyben.

Elsősorban a Felvidék magyarlakta régióiból várják a jelentkezőket – nyilatkozták a szervezők – de megszólították a gasztronómia szerelmeseit Gömör mellett Nógrádból, Csallóközből, Ipoly-mentéről, Borsodból, a Kunságból és a Tápió-vidékről is.

A résztvevők a főzés és sütés mellett bemutathatják ének- és tánctehetségüket is, ugyanis a nap folyamán a szervezők teret adnak a kulturális programoknak. Akik pedig jobban meg szeretnék ismerni a vidéket, azoknak fotókiállítás nyújt ebben segítséget az egész  gasztrohét idején a Völgyben.

Akik pedig szeretnének „visszamenni az időben“, azok megszemlélhetik a régi népi konyha eszközeit szintén a Poganyvár Fogadóban október első hetén.

A hétvége folyamán madártávlatból is lesz alkalom megcsodálni Medvesalját, az Őszi hőlégballonos látványrepüléseken, melyre szintén lehet jelentkezni.

A jelentkezéseket várják a medvesalja@gmail.com e-mail címre vagy a Medvesalja turizmus facebook oldalra. A hőlégballonos repülésekre pedig a poganyvarfogado@gmail.com e-mail címen lehet regisztrálni!       

  • medvesalja turizmus


Hagyj üzenetet