Megkezdte népszerűsítő körútját a Selye János Egyetem

Megkezdte népszerűsítő körútját a Selye János Egyetem

Október 9-én megkezdte immár hagyományossá vált népszerűsítő körútját a Selye János Egyetem. Az intézmény Karrier-tanácsadó Központjának munkatársai először az ország nyugati része felé indulnak, de a keleti végek sem maradnak ki a sorból.

„Továbbra is fontosnak tartjuk, hogy még az érettségi előtt személyesen találkozzunk a diákokkal. Így megtudhatjuk tőlük, hogyan is képzelik el jövőjüket és ennek függvényében egy remek lehetőséget kínálhatunk nekik. Kollégáim valós és hiteles információkat adnak majd át a Selye János Egyetemről” – közölte a körutat szervező Karrier-tanácsadó Központ vezetője, Ištvánik Norbert.
Az egyetem munkatársai a szlovákiai magyar középiskolásoknak egy pályaorientációs játékkal is készülnek. A gyakorlat során különböző lehetőségeket kínálnak a diákoknak, akik így átérezhetik milyen döntések állhatnak majd előttük az elkövetkezendő időszakban. „Az előző években pozitív visszajelzéseket kaptunk a ráhangoló játékunkkal kapcsolatosan, így ahol időnk engedi, ezt idén is megtartjuk majd” – tette hozzá Ištvánik Norbert.


Október második hetén az egyetem munkatársai Komáromtól nyugatra indulnak, és meglátogatják a dunaszerdahelyi magyar középiskolák jelentős részét, de többek között a somorjai és szenci végzősöket is felkeresik. Ez után jönnek majd az ország középső régiói, valamint novemberben természetesen a keleti diákok is ízelítőt kapnak a SJE adta lehetőségekből.
A diákok az interaktív előadások során az egyetem nyújtotta tanulmányi programokról, az ösztöndíjakról, a kollégiumokról, a csereprogramokról és az egyetemisták életéről tudhatnak meg többet. A legügyesebbek kisebb ajándéktárgyakat is nyerhetnek. Aki nem jár sikerrel, az előtt pedig adott lesz a lehetőség, hogy a 2018. február 14-re tervezett nyílt napon az információk mellett további jutalmakat szerezzenek, és remélhetőleg kedvet kapjanak a továbbtanulásra.

  • Ka Ta Sje


Hagyj üzenetet