Új elnököt választott a Selye János Egyetem Hallgatói Önkormányzata

Új elnököt választott a Selye János Egyetem Hallgatói Önkormányzata

A komáromi Selye János Egyetemen működő Hallgatói Önkormányzat 2017. december 12-én tartotta elnökválasztó küldöttgyűlését, amelyen Szabó Barnabást választották meg a szervezet következő elnökének.

A küldöttgyűlés elnöke, Fónadová Boglárka vezette fel az elnökválaszt, majd adta át a szót a jelöltnek. Elnöki munkatervét egy gyors visszatekintéssel kezdte: „Az elmúlt időszak nehéz volt a szervezet számára, hiszen a jól megszokott dolgok, amelyek mindig oly flottul szoktak működni, hirtelen zavarossá váltak. Ez annak köszönhető, hogy amit már megszoktunk, azt az előző elnökségi tagok munkájának köszönhettük, és annak, hogy ők az összes rájuk ruházott feladatot elvégezték, akár még helyettünk is dolgozva. Azonban ezeknek az időknek vége, hiszen akik eddig vezetőségi pozícióban voltak, lediplomáztak, elvégezték az egyetemet, kiléptek a „nagybetűs életbe”. Ennek köszönhetően számos pozíció esetében személyváltás történt. Továbbá az alapszabályunk és egyes kari szabályzatok aktualizálva lettek. Létre jött egy új e-mail cím, amely az újonnan egyetemünkre jelentkező hallgatók jelentkezéseikkel kapcsolatos kérdéseikre hivatott válaszokat szolgáltatni. Ez az e-mail cím a segítunk@sjehok.org.”


Ezt követően egy rövid bemutatkozással folytatta munkatervét, ennek köszönhetően a küldöttgyűlés tagjai még jobban megismerhették az elnökjelöltet. Szabó Barnabás 2014 őszén lépett be a Hallgatói Önkormányzatba, majd 2015 februárjában a Gazdaságtudományi Karon a kommunikációs munkacsoport tagja lett. Ezzel párhuzamosan több bizottságban is képviseltette önmagát, mint például a fegyelmi- és az ösztöndíj bizottságban.
2016. április 28. óta a Gazdaságtudományi Kar Hallgatói Önkormányzatának elnöki tisztségét, majd 2017. június 28-tól a Hallgatói Önkormányzat elnöki jogkörökkel megbízott alelnöki pozícióját töltötte be.

Barnabás, és az ő általa felállított elnökség ismertette a jövővel kapcsolatos terveiket. Többek között szeretnék a külső és belső kommunikáció fejlesztését, HÖK irodák korszerűsítését, szabályzatok aktualizálását, webes felületek naprakésszé tételét, emellett az arculatváltás is szerepel új projektjeik között.
A küldöttgyűlés határozatképes volt, mivel 19 küldöttből 15 képviseltette magát. A választáson 15 érvényes szavazat érkezett be, amelyből 14 igen, és 1 tartózkodás volt.

Az elnökválasztó küldöttgyűlés Szabó Barnabás megválasztásával az újdonsült elnök csapatát is megválasztotta.
A hallgatói ügyekért felelős elnökségi tag Cséplő Cintia, a kommunikációért felelős elnökségi tag Schvéger Gitta, a tudományosságért felelős referens Sánta Kamilla lett. Az elnökség tagjai biztosították a küldöttgyűlést, hogy minél több utánpótlást szeretnének a Hallgatói Önkormányzat számára, emellett közvetlen kapcsolatot szándékoznak kialakítani a hallgatókkal annak érdekében, hogy bármilyen esetben bátran fordulhassanak a HÖK tagjaihoz.
Barnabás tudja, hogy nehéz évek elé néz, de bízik csapatában és annak összetartásában.

Schvéger GittaHagyj üzenetet