Több százan a Selye János Egyetem Nyílt Napján

Idén több, mint hatszázan vettek részt a Selye János Egyetem Nyílt Napján, ahol az intézmény mindhárom kara bemutatkozott az érdeklődőknek.

A program az egyetem rektorának, Juhász Györgynek a köszöntőjével vette kezdetét. A szervező SJE Karrier-tanácsadó Központjának nevében Milány Kincső üdvözölte a megjelenteket. Reggel bemutatkozott a Gazdaságtudományi Kar, a Református Teológiai Kar, majd a Tanárképző Kar, akik a nap folyamán saját standjaikon mutatták be tanulmányi programjaikat. Itt tanároktól és diákoktól egyaránt kérdezhettek a résztvevők.

Ebben az évben is a leglátványosabbak közé tartozott az informatikusok pultja, ahol több robot és modern technikai eszköz is helyet kapott, de a Kémia Tanszék kísérletei is szembetűnőek voltak, a biológusok által elrejtett madarat egy játék keretén belül távcsővel kellett megtalálniuk az érettségizőknek. Nagy sikere volt az Óvó- és Tanítóképző Tanszék asztalának is, ahol már a kézműves foglalkozások gyakorlásába is belekóstolhattak a jövő óvónői.

A távolabbról érkezők a kollégium standjánál szerezhettek információkat, a messzebbre vágyók pedig a mobilitás programok koordinátoraitól kérdezhettek. Szintén népszerű volt a hallgatói önkormányzat állomása is, akik a diákéletről és az egyéb szabadidős lehetőségekről adtak tájékoztatást. Az egyetem épületei és Komárom városa iránt érdeklődőket ingyenes kisvonat szállította körbe.

A „Jól jársz, ha ide jársz!” szlogen alatt ismét megmutatta a Selye János Egyetem, hogy az új tanulmányi programokkal, kiemelkedő tudományos munkával, a kulturált körülményekkel és a bővülő kollégiumi férőhelyekkel méltó célpontja lehet minden egyetemre vágyónak.

(SJE-KATA)