25 éves az Alvin és a Mókusok – Szlovákiában is megünnepli a jubileumot a zenekar

Idén ünnepli 25. születésnapját az Alvin és a Mókusok, melynek apropóján február elején turnézni indult a csapat. A negyedszázados koncertkörút során több országban is megfordulnak: március 30-án Szlovákiában is a húrok közé csap a magyar punk-rock zenekar.

Az 1993-ban egyszerű garázsbandaként alapított Alvin és a Mókusok az évek során kétségtelenül Magyarország legnépszerűbb punk-rock zenekarává és a hazai fesztiválok egyik legkedveltebb csapatává vált. A női basszusgitárossal működő együttes dalait nem csak a rajtuk felnőtt, hanem a fiatalabb generáció is ugyanúgy szereti, elsősorban a szókimondó, őszinte szövegviláguk, igényes zenéjük, valamint emlékezetes koncertjeik miatt. A kezdetektől szünet nélkül alkotó banda 2018-ban negyedszázados jubileumot ünnepel. A rajongók hosszú éveken át tartó hűségét a zenészek egy különleges koncertturnéval igyekeznek meghálálni.

„Egy nagyon speciális évet tervezünk a banda számára az évforduló kapcsán. Tíz országban fogunk játszani, összesen 25 klubkoncertünk lesz, ebből Magyarországon csupán tizenkettő egész évben. A koncertműsorral igyekszünk felölelni az elmúlt negyed évszázad legmeghatározóbb dalait, így ez a több mint kétórás program számunkra is egy nosztalgikus utazás!” – mondja Pásztor István (Alvin), a zenekar frontembere.

Az Alvin 25 névre keresztelt turné február 2-án Tatabányán indult, majd a következő hetekben Szegeden, Miskolcon és Veszprémben is koncertezett a csapat. Március közepén európai körútra indultak a zenészek, melynek során Szlovákiába is ellátogatnak: március 30-án Pozsonyban, a Randal Club színpadán lép fel a banda, jubileumi koncerthez híven egy igen speciális műsorral.