Lezajlott a 14. Komáromi Egyetemi Napok rendezvénysorozata

2018. április 9. és 13. között a Selye János Egyetem és a Selye János Egyetem Hallgatói Önkormányzata tizennegyedik alkalommal rendezte meg a Komáromi Egyetemi Napok névre keresztelt rendezvénysorozatát, ahol a közélet és a tudományosság kerültek előtérbe – ahogyan azt eddig is megszokhattuk.

A hét folyamán olyan előadásokat hallhattak az érdeklődők, mint Az Európai Unió helye, szerepe a globális előtérben; Mi is az a Bitcoin?; A Slovnaft átalakulóban, vagy éppen a Válságfilozófia mint a XX. századi gondolkodás egyik jellemző irányzata. Tiszteletüket tették olyan előadók, mint Nógrádi György biztonságpolitikai szakember, Kubiszyn Viktor író, újságíró, vagy épp Vicsápi Natália, aki olyan címekkel büszkélkedhet, mint Az év vállalkozója, vagy Az év nője Szlovákiában.

Ám nemcsak „száraz” előadásokkal találkozhattak azok, akik kilátogattak a Komáromi Egyetemi Napokra. Az olyan események, mint a Művészetek éjszakája, vagy épp a Játékok éjszakája minden évben könnyed szórakozást ígérnek a kikapcsolódni vágyóknak, és ez idén sem volt másképp. A véradás és a sportnap pedig a mozgás és az egészség szerelmeseinek kedvezett.

A Komáromi Egyetemi Napok egyes napjain közel ezren fordultak meg, így látható, hogy évről évre stabil látogatottsággal rendelkezik az esemény.