Virágvásár, ingyenes belépés és retro muzsika a betléri kastélyban

Hamarosan virágba borul a betléri kastély! A Szlovák Nemzeti Múzeum Betléri Múzeuma májusban is több érdekes rendezvénnyel várja a látogatókat – lesz virágpiac, kézműves vásár, színházi előadás gyerekeknek, koncert, ingyenes kastélylátogatás, és közeledik a Múzeumok és Galériák Éjszakája rendezvény is.

2018. május 5-6-án már negyedik alkalommal szerveznek hétvégi virágvásárt a betléri Andrássy-kastélyban – adta hírül a múzeum. Elmondták, hogy a virágoknak, mint a díszkertek részének mindig nagy hagyománya volt az Andrássyaknál. Ezekben a napokban az érdeklődőknek is lehetőségük lesz a kastély területén különböző egynyári növények és kézműves termékek vásárlására.

Május 5-én, szombaton a legkisebbek számára 14.00 órától színházi előadás kezdődik Ďurošík címmel a rozsnyói Actores Városi Színház előadásában.

A következő napon, 6-án, mint minden hónap első vasárnapján, díjtalan a belépés. Az ingyenes belépőjegyeket a pénztárban lehet átvenni, a korlátozott létszámú, maximum 30 fős csoportok félóránként indulnak a kastély megtekintésére. A kastélylátogatás 9:30-kor kezdődik, az utolsó belépés 17:30 órakor lesz. Ezen a napon nincs lehetőség a belépőjegy előzetes foglalására. A múlt század első felének zenéjét kedvelőknek vasárnap délután 15:00 órától a rozsnyói Retro Music Band játszik.

A kastély kapui a hosszú hétvégék alatt is nyitva állnak a látogatók előtt, így május 7-én, hétfőn is. Május 19-én pedig megrendezésre kerül a közkedvelt Múzeumok és Galériák Éjszakája elnevezésű program, amikor a betléri múzeum a késő esti órákig nyitva tart majd, és szintén izgalmas kísérőrendezvényekkel várja a látogatókat.

  • prekop-i, rozsnyovidek