Nyári kézműves alkotóműhely szerdánként

A rozsnyói Gömöri Művelődési Központ (GOS) a nyári szünet alatt is szervez kézműves foglalkozásokat felnőttek és gyerekek részére. A Gömöri Hagyományok Házának fazekas- és textilműhelyében szerdánként várják az alkotni vágyó érdeklődőket. 

A fazekasműhelyben különböző dísztárgyakat készítenek majd a látogatók, a textilműhelyben pedig szakember vezetésével többfajta technika is kipróbálható, legyen az nemezelés vagy textilfestés.

„Abban az esetben, ha az alkotását valaki nem tudja befejezni, visszatérhet hozzánk a következő szerdán. Új élményekben és feledhetetlen pillanatokban idén sem lesz hiány” – jegyezte meg Helena Novotná, a művelődési központ igazgatónője.

Az alkotás kétórás foglalkozások formájában zajlik majd 9.00 órától 11.00-ig és délután 13.00-tól 15.00 óráig. Az első alkalomra 2018. július 4-én kerül sor, a fazekasműhelyben agyag koszorúkat, szívecskéket készítenek majd, a textilműhelyben pedig kis szőnyegeket fognak szőni. 
A foglalkozásokra 9 évnél idősebb gyermekeket várnak, a kisebb gyerekeket csak felnőtt személy kíséretében tudják fogadni. A résztvevők száma korlátozott. A kétórás foglalkozás részvételi díja: felnőtteknek és 9 évesnél idősebb gyermekeknek  4,00 €, testvérpárnak 7.00 €, szülő + gyermek részére  6,00 €. Az ár tartalmazza a foglalkozásvezetők munkadíját, az anyagok, a munkaeszközök és az innivaló költségét. Információ: R. Kseničová, E. Čabrová, 0917 419 259.
A foglalkozások témája
július 18. textilműhely: üvegfestés, fazekasműhely: tálak készítése
július 25. textilműhely: viaszvirágok, fazekasműhely: állatok modellezése
augusztus 1.  textilműhely: nemezelés, fazekasműhely: szappantartó, fürdőszobai szett
augusztus 15. textilműhely: szövés, fazekasműhely: napocska, hold

augusztus 22. textilműhely: textilfestés, fazekasműhely: angyal

 

 – pr-i, rozsnyovidek