Szünidei felfedezők – napközis múzeumi tábor

A Rozsnyói Bányászati Múzeumot, Kassa Megye Önkormányzatának intézményét egy hétre a vakációzó gyerekek veszik birtokukba. A múzeum napközis tábort szervez Szünidei felfedezők címmel, ahol a gyerekek játékos és élményszerű formában új dolgokat tanulhatnak, szórakozhatnak és emellett új barátokat is megismerhetnek.

A résztvevőket gazdag program várja – tájékoztatott a múzeum. Megismerik a bányászok életét és munkáját, sőt ellátogatnak egy tanulmányi kirándulásra is a csucsomi bányász skanzenbe. Felfedezik a Szlovák-karszt Nemzeti Park szépségeit, végigjárják a várhosszúréti Buzgó-barlanghoz vezető tanösvényt, melyen sok érdekességet megtudhatnak a környező természetről. Nem hagyják ki az Andrássy Képtárat sem, ahol inspirációt gyűjthetnek a későbbi alkotó tevékenységekhez. A múzeum dolgozói végigjárják a gyerekekkel a Rozsnyói Bányászati Múzeum történelmi tárlatát is. Itt megismerkednek a régi rozsnyói céhek mesterségeivel, majd kipróbálják a kékfestő technikát vagy tányért díszíthetnek saját ízlésük szerint. Bizonyára a különféle interaktív játékok is elnyerik a gyermekek érdeklődését – osztotta meg a részleteket portálunkkal Erika Hermélyi Gecelovská, az intézmény munkatársa.

A napközis múzeumi táborra 2018. július 30. és augusztus 3. között kerül sor, naponta 8.00 órától 15.30-ig. A táborba olyan 6-10 éves gyerekek jelentkezését várják, akik aktívan szeretnék tölteni a nyarat. A résztvevő táborozók létszáma korlátozott, ezért ajánlatos minél előbb jelentkezni, legkésőbb 2018. július 20-ig. A részvételi díj 70,- €/5 nap, magába foglalja a belépőt a Rozsnyói Bányászati Múzeum valamennyi tárlatára, az útiköltséget, pedagógiai felügyeletet, ebédet, innivalót, valamint a kézműves foglalkozások eszközeinek és anyagainak költségeit.

  • prekop-i, rozsnyovidek