Szavazzon! A betléri kastélypark magnóliája is bejutott az Év fája versenybe

Szavazzon! A betléri kastélypark magnóliája is bejutott az Év fája versenybe

Az Ekopolis Alapítvány már tizenhatodik alkalommal hirdette meg az Év fája versenyt, melynek célja felhívni az emberek figyelmét az öreg, értékes vagy veszélyeztetett fákra és a környezetvédelem fontosságára. A döntőbe jutott tucat fa között szerepel a betléri kastély parkjának hatalmas magnóliája is. Az Andrássyak pompás rezidenciája mellett álló fa 115 éves és 26 méter magas. A fákra szeptember 30-ig lehet szavazni.

 

A versenybe 2018 áprilisának végéig nevezhettek be szívükhöz közel álló fákat az egyének, városok, iskolák vagy szervezetek. Az ankét feletti védnökséget hetedik éve Peter Lipa vállalta. A benevezett fák közül a szakmai zsűri 12 döntőst választott ki, a nyilvános szavazás hagyományosan a trencséni Pohoda fesztiválon vette kezdetét és szeptember végéig tart.

A versenyt októberben értékelik ki, a legtöbb szavazatot elért győztes nyeri el az Év fája 2018 címet és továbbjut az európai döntőbe, ahol az Év európai fája címért folyik majd a versengés. Az első három helyezett hazai fa kezelést kap 300 euró értékben, illetve az összeget a fák környezetének szépítésére is fordíthatják. A szervezőknek és támogatóknak köszönhetően a szavazók között is értékes nyereményeket sorsolnak ki.

A betléri magnóliára ezen az oldalon adhatja le online szavazatát: http://www.ekopolis.sk/zivotne-prostredie/strom-roka/finalisti/magnolia-koncistolista

  • pr-i, rozsnyovidek


Hagyj üzenetet