Az Apollo Mozi novemberi műsora

Az Apollo Mozi novemberi műsora

A rozsnyói Gömöri Művelődési Központ mellett működő Apollo Mozi novemberben is várja a filmkedvelő közönséget. Csütörtökönként a felnőtteket, vasárnap pedig a gyerekeket, családokat várják a vetítésre a Gömöri Hagyományok Házába (Betléri utca 8.). Lássuk az e havi kínálatot:

november 8. 19:00 óra

SNOW FILM FEST 2018 

2018, belépő: 3 € 

A téli sportokról és kalandozásokról szóló egész estés filmcsokor októbertől decemberig elérkezik minden csehországi és szlovákiai régióba. A fesztivál terjedelmét és látogatottságát tekintve a legjelentősebb hazai rendezvény a maga nemében. A programban hat, gondosan kiválasztott film szerepel – nemzetközi fesztiválok döntős alkotásai és itthoni újdonságok is. A friss hó, extrém élmények és sarkvidéki vadon szerelmeseinek ajánlott program.  

november 15. 19:00 óra

TIESŇOVÉ VOLANIE / A bűnös / Den skyldige

dán thriller, 2018, 85 perc, 12 éven aluliaknak nem ajánlott, 3 € 

Rendező: Gustav Möller

Szereplők: Jakob Cedergren, Omar Shargawi, Jacob Ulrik Lohmann és mások

Asger Holm, volt rendőr, aki a segélyhívó vonalnál teljesít szolgálatot, egy elrabolt nőtől kap hívást. Amikor a hívás hirtelen megszakad, elkezd a nő és elrablója után kutatni. A telefonnal mint egyetlen eszközzel, az iroda falaival körülvéve Asger versenyre kel  az idővel, hogy megmentse a veszélyben levő nőt. A bűntény, amit felfed, azonban sokkal nagyobb, mint aminek első látásra tűnt. Gustav Möller rendező, az új dán filmes nemzedék egyik legígéretesebb alkotója első egész estés filmjében az emberi képzelőerővel, érzékeléssel, félelemmel kísérletezik, azzal a meggyőződéssel, hogy a film legerősebb pillanatai azok, amiket nem látunk.     

 november 18., vasárnap 16:00 óra

MAGICKÉ STRIEBRO – Hľadanie kúzelného rohu / Kékhegy lakói / Blafjell 2 – Jakten pa det magiske horn 

norvég családi film, fantasy, 2011, 82 perc, 2 €  

Rendező: Arne Lindtner Næss

Szereplők: Ane Viola Andreassen Semb, Johan Tinus Austad Lindgren, Toralv Maurstad és mások

A hatásos és képileg lenyűgöző filmes kaland a kék manók történetét meséli el, akik a végtelenül hosszú őszi álom után a leghidegebb télre ébredtek, amit valaha is átéltek. A vörös manók által lakott kis völgyet és gazdaságot hatalmas gleccser veszélyezteti. Kék Rózsa királynő hisz a varázslatos kék kürtről szóló régi babonákban, amely képes megváltoztatni az időjárást. Vajon sikerül segítenie a vörös manókon?

november 29. 19:00 óra

MÁME PÁPEŽA / Van pápánk! / Habemus Papam

olasz-francia dráma, vígjáték, 2011, 104 perc, 12 éven aluliaknak nem ajánlott, 3 € 

Rendező: Nanni Moretti

Szereplők: Michel Piccoli, Jerzy Stuhr, Renato Scarpa, Franco Graziosi, Camillo Milli és mások

Az újonnan megválasztott pápa bepánikol, amikor a Szent Péter Székesgyház erkélyéről köszöntenie kell a híveket, akik türelmesen várakoznak a konklávé döntésére. A tanácsadói azonban nem tudják meggyőzni, hogy ő a megfelelő személy erre a posztra. Egy (ateista) pszichoanalitikust hívnak segítségül. A félelemmel, amit ezzel a hivatallal járó hirtelen felelősség okoz, a pápának egyedül kell szembenéznie.  

  • pr-i, rozsnyovidek


Hagyj üzenetet