Történelmi-irodalmi pályázat: „A mi büszkeségünk…”

Történelmi-irodalmi pályázat: „A mi büszkeségünk…”

A Herczegh Károly Alapítvány és a Nagykapos és Vidéke Társulás „A mi büszkeségünk…” címmel történelmi-irodalmi pályázatot hirdet a Kárpát-medencei általános  iskolák tanulói számára. A pályázaton egy adott iskola településének vagy az iskola vonzáskörzetébe tartozó település egy-egy kiváló szülöttének életét és munkásságát bemutató alkotással lehet részt venni. A nevezési határidő 2019. március 31. A szakmai zsűri által arra érdemesnek ítélt pályamunkák benyújtóinak (a díjazott csapatok és csapatonként egy felkészítő tanár) jutalma háromnapos budapesti kirándulás.

Iskolánként max. három, 5 fős (vegyes korcsoportú) felső tagozatos diákból álló alkotócsoport nevezhet. Nevezni lehet különböző irodalmi műfajokban (illusztrációval, képekkel, korabeli dokumentumokkal színesítve, a forrásanyagok feltüntetésével). Egy alkotócsoport egy pályaművet nyújthat be.

A pályamunkák terjedelme maximum 8, A4-es gépelt oldal lehet, amelyből legfeljebb 4 oldal az illusztráció (képek, korabeli dokumentumok másolatai).

A pályázatokat 1 példányban a következő címre várják:

Herczegh Károly Alapítvány

 Magyar Közösségi Ház

Csepely u. 64.

079 01  Nagykapos

 A borítékon tüntessék fel: „A mi büszkeségünk”

  • forrás: SZMPSZ/Katedra


Hagyj üzenetet