Az Apollo Mozi februári kínálata

Az Apollo Mozi februári kínálata

A rozsnyói Apollo Mozi februári programjában elsőként egy északi dráma, Bálint-nap alkalmából egy francia alkotás, a hónap végén pedig egy életrajzi film szerepel. A mozi munkatársai a gyerekekről sem feledkeztek meg, őket a tavaszi szünet hetén várja egy családi vígjáték.

A vetítésekre csütörtökönként kerül sor a Gömöri Hagyományok Házában (Betléri utca 8.), a belépő 2 illetve 3€.

február 7. 19:00 óra

Vyššia moc / Turist / Lavina

(svéd-francia-norvég-dán játékfilm, 2014, 120 perc, 15 éven aluliaknak nem ajánlott)

rendező: Ruben Östlund

szereplők: Johannes Kuhnke, Kristofer Hivju, Vincent Wettergren, Clara Wettergren

Egy svéd család úgy dönt, hogy a francia Alpokban tölt pár napot, hogy kiélvezzék a síparadicsom adta gyönyöröket. Minden remekül alakul, egészen addig, amíg egy hatalmas lavina elsöpri a síparadicsom nagy részét, miközben épp egy pályaszéli étteremben pihen a család. Az anya első gondolata, hogy gyermekeit megóvja. Férje után üvölt segítségért, azonban ő saját bőrét mentve fut a lavina elől. Annak ellenére, hogy a család túléli a katasztrófát, az igazi dráma akkor kezdődik, amikor Thomas, az édesapa és a feleség is szembesül a férfi gyávaságával. Thomas mindent megpróbál, hogy visszaállítsa magát az apa és a férj szerepébe. (port.hu)

február  14. 19:00 óra

Môj kráľ / Mon roi / Az én szerelmem

(francia romantikus dráma, 2015, 100 perc, 15 éven aluliaknak nem ajánlott)

rendező: Maiwenn Le Besco

szereplők: Emmanuelle Bercot, Vincent Cassel, Louis Garrel, Isild Le Besco

Tony (Emmanuelle Bercot) súlyos síbalesetet szenved. Az elhúzódó rehabilitáció során felidézi intenzív szerelmi viszonyát férjével, élete szerelmével, Georgio-val (Vincent Cassel). A traumatikus kapcsolat feldolgozásában lábadozó betegtársai és nem kevés önirónia is segítségére lesznek. Tony nemcsak fizikailag, hanem lelkileg is a gyógyulás útjára szeretne lépni, hiszen gyermekének erős, egészséges anyára van szüksége….
Emmanuelle Bercot a 2015-ös Cannes-i Filmfesztiválon elnyerte a legjobb színésznő díját. (port.hu)

február 21. 16:00 óra

Jo Nesbø: Prdiprášok doktora Proktora / Doktor Proktors prompepulver / Doktor Proktor pukipora

(norvég-német-svéd családi vígjáték, 2014, 87 perc)

rendező: Arild Fröhlich

szereplők: Eilif Hellum Noraker, Emily Glaister, Marian Saastad Ottesen, Linn Skaber

A film főszereplője Doktor Proktor, a bolondos feltaláló, egy Líza nevű kislány és az égővörös hajú Bulík. A fiú éppen beköltözött abba az osloi negyedbe, ahol Proktor és Líza is él. Amikor megtudja, hogy a csodabogár Proktor doktor ismét feltalált valami őrületeset, neki ott kell lennie! 

február 28. 19:00 óra

Snowden

(amerikai-német-francia életrajzi dráma, 2016, 134 perc, 12 éven aluliaknak nem ajánlott)

rendező: Oliver Stone

szereplők: Joseph Gordon-Levitt, Scott Eastwood, Nicolas Cage, Timothy Olyphant

Edward Snowden a hazáját akarta szolgálni. Bár egészségi állapota katonai karrierjének hamar véget vet, informatikusként azonban helyet kap a titkosszolgálatnál. Itt aztán megdöbbentő felfedezést tesz: az amerikai kormány a világon bárkit képes megfigyelni, telefonokat hallgat le, e-maileket olvas el, még a laptopunk kameráin keresztül is képes megfigyelni saját otthonunkban. Snowden, aki szentül hisz a szabadságban és az Amerikai Egyesült Államokban, válaszút elé kerül: vagy ő is asszisztál a kormány illegálisnak vélt és etikátlan cselekedeteihez, vagy nyilvánosságra hozza mindazt, amit megtudott és menekülni kényszerül… (port.hu)

 

  • pr-i, rozsnyovidek


Hagyj üzenetet