Várják a jelöléseket a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége díjaira

Várják a jelöléseket a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége díjaira

A Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége 2019. április 6-7-én Rozsnyón megrendezi a Szlovákiai Magyar Pedagógusok XXV. Jubileumi Országos Találkozóját. A pedagógustalálkozón ebben az évben is átadásra kerül a Felvidéki Magyar Pedagógus Díj és a a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége Díj öt kategóriában.

Felvidéki Magyar Pedagógus Díj

A díj azoknak a pedagógusoknak vagy pedagógusközösségeknek ítélhető oda, akik (amelyek) munkájuk során jelentős nevelői-oktatói eredményeket értek el, sikeresen alkalmaznak célravezető pedagógiai módszereket az oktatásban, a tehetséggondozásban vagy a nevelés területén, akik pedagógiai-közéleti tevékenységükkel példaként szolgálnak környezetük számára, akik szlovákiai magyar nemzeti közösségünk értékeinek gyarapításán fáradoznak. A díjra javaslatot tehetnek magánszemélyek és közösségek. Az odaítéléséről az SZMPSZ Országos Elnöksége dönt.

Az SZMPSZ ezúton is kéri tagjait, alapszervezeteit és területi választmányait, hogy a díj odaítélésére tett javaslataikat 2019. február 20-ig elektronikus levélben juttassák el az elnok.szmpsz@gmail.com címre.

A formanyomtatvány az SZMPSZ honlapján található.

A Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége Díjai

A díjak azoknak a pedagógusoknak ítélhetők oda, akik a szlovákiai magyar közoktatásban kiváló eredményeket értek el, illetve azoknak a személyeknek, akik tevékenységükkel hathatósan támogatják a magyar nyelvű oktatást.

Jelölni az alábbi kategóriákban lehet:
1. A tehetségek felkarolásáért és gondozásáért
2. Pedagógus életpálya díj
3. Kiváló módszertani, nevelési, szakmai és tudományos eredményekért
4. A szlovákiai magyar nyelvű oktatást támogató tevékenységért
5. Óvópedagógusok részére, kiváló módszertani és nevelési eredményekért

Javaslatot tehetnek magánszemélyek és közösségek, a díjak odaítéléséről az SZMPSZ Országos Elnöksége dönt.

Az SZMPSZ ezúton is kéri tagjait, alapszervezeteit és területi választmányait, hogy a díjazottakra tett javaslataikat 2019. február 20-ig elektronikus levélben juttassák el az elnok.szmpsz@gmail.com címre.

A formanyomtatvány az SZMPSZ oldaláról tölthető le.

 

  • forrás: szmpsz.sk


Hagyj üzenetet